Čilić prvi puta u karijeri izgubio od Querryja, Ćorić igra meč odluke

Marin Cilic, Mario Ćužić, HTS

Marin Čilić nije uspio svladati Sama Querryja i tako Hrvatskoj osigurati teći bod i mjesto u finalu Davis Cupa.

Amerikanac je u prijašnjih šest međusobnih dvoboja izgubio od Marina, ali je crni niz prekinuo baš u Zadru.

Čilić je dobro otvorio meč, rano stigao do breaka, ali je Querry uspio uzvratiti i izboriti tie-break, u kojem naš tenisač dominira i sigurno dolazi do početnog vodstva.

Druga dionica ponovno je odlučena u 13. igri i tu je bio ključ poraza. Marin je imao na semaforu 6-1, ali gubi sedam poena u nizu i umjesto dva seta prednosti, Amerikanac se vratio u meč.

U trećoj dionici dva puta je Čiliću oduzeo početni udarac, dok je u četvrtom setu do breaka stigao u desetom gemu, za konačnih 7:6(2), (6)6:7, 3:6, 4:6.

Odlučujući meč za mjesto u finalu Davis Cupa igrat će Borna Ćorić i Frances Tiafoe.

“Bio sam nervozniji u ovom meču nego prvog dana. Teško sam pronalazio ritam. Prvih set i pol sam igrao dobro. Izgubio sam servis, ali sam se i tada osjećao dobro. Nakon propuštenih 6-1 u tie-breaku drugog seta, Sam mi nije dao prilike na servisu u trećem i četvrtom setu. Moja igra nije bila na najvišoj razini,” rekao je između ostalog Čilić te dodao:

“Bio sam svjestan da može odigrati fenomenalan meč. Svi naši susreti su bili gusti, odlučivale su nijanse. Servirao je genijalno, a ja sam mu dao da ostane u meču i nisam dobro vraćao njegove servise. Vratio sam ga u život. Postao sam nervozniji, jer nisam pronalazio rješenje iz igre. Konstantno sam se borio s tim. To je prevagnulo cijeli meč.”

TENIS