Čilić: Znam kako je teško dogurati do finala Grand Slama i što je sve potrebno za takav uspjeh

RG

Marin Čilić spreman je za novi nastup na pariškoj zemlji. Najveći uspjeh na Roland Garrosu ostvario je lani, kad je igrao četvrtfinale i trenutno četvrti tenisač svijeta nada se novom velikom rezultatu, kao što je to bilo početkom sezone u Melbourneu ili prošle godine u Wimbledonu.

Prva prepreka mu je australski tenisač James Duckworth, koji nije nastupao od kvalifikacija Australian Opena.

“Prilično sam zadovoljan ždrijebom. Australac je imao bolje rezultate na betonu, bržim podlogama, a na zemlji i ne baš. No, ovo je početak Grand Slama, još jednog u nizu i nadam se kako mogu turnir otvoriti na pravi način.”

Čilić se nada kako i u Parizu može napraviti dodatni iskorak…

“Vežu me lijepe uspomene za posljednjih par Grand Slam turnira i to mi daje veliko samopouzdanje. Znam kako je teško dogurati do kraja i što je sve potrebno da se poklopi za takav uspjeh i definitivno ću u svakom meču biti maksimalno angažiran.”

Marin je imao problema s koljenom, ali optimizam mu je vratio dobar nastup u Rimu, gdje je nakon velike borbe u polufinalu izgubio od fenomenalnog Alexa Zvereva.

“Zemljana sezona obilježena je ozljedom koljena koju sam zaradio u monte Carlu. Posljednjih par tjedana stvari su se poboljšale. Igrao sam sjajno u Rimu, povezao sam nekoliko dobrih mečeva i pred kraj turnira sam se osjećao bolje nego na početku.”

Čilić turnir otvara u utorak i ima poprilično otvoren put do osmine finala…

“Trenutno se osjećam jako dobro, ali nisam na maksimalnoj razini što se tiče fizičke spreme. Žao mi je što nisam imao više vremena da vratim snagu u nogama koju sam možda izgubio. Vjerujem kako će iz dana u dan biti sve bolje i da mi samopouzdanje iz Rima može pomoći odmah na početku. Vjerujem kako mogu napraviti sjajan rezultat, čak i ovdje na Roland Garrosu.”

TENIS