Cindrić: Sezona je bila duga, na kraju možemo biti zadovoljni; Červar: Imamo na čemu raditi

Hrvatska, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se od 10. do 27. siječnja iduće godine igra u Danskoj i Njemačkoj.

Nakon visoke pobjede nad Crnom Gorom u Osijeku, Červarovi izabranici su u Podgorici poraženi s 32:31 (18:14).

Najbolji strijelac Hrvatske bio je kapetan Zlatko Horvat sa sedam golova, dok je Manuel Štrlek dodao šest.

Ždrijeb skupina bit će 25. lipnja, a u bubnju će se naći 24 reprezentacije koje će se početkom iduće godine boriti za naslov svjetskog prvaka.

“Nismo ponovili utakmicu iz Osijeka. Malo smo ‘miksali’ ekipu, dosta je igrao Jaganjac…

“Mislio sam da će biti lakše, ali Crnogorci su dali sve od sebe, bili su borbeni i više su htjeli pobjedu od nas. Prošlu cijelu utakmicu smo primili 18 golova praktički, a sada smo ih primili do poluvremena. Napadom se gubi utakmica, a obranom se pobjeđuje. Promašili smo dosta ‘zicera’, imali smo kratke napade…”

“Ne smijem biti previše kritičan. Bolje je ovako, da znamo i imamo na čemu raditi. Bez kontinuiteta dobrih igara ništa se ne može napraviti. Tek smo na početku puta, pokazali smo jedno lice u Osijeku, a ovdje na momente i to nije dovoljno. Trebalo nam je više zajedništva, taktičke discipline, ali na kraju je pozitivno što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i što smo ostvarili prvi cilj. Imamo još kvalifikacije za Europsko prvenstvo u listopadu i onda sve naše misli idu prema pripremama za SP,” istaknuo je izbornik. 

Mediteranske igre od 22. lipnja bit će prilika za igrače iz drugog plana.

“Na Mediteranskim igrama ćemo dati priliku mladim igračima, koje ćemo upoznati s našim radom,” dodao je Červar.

“Crna Gora je pokazala kako je domaćinska ekipa. Iskoristili su neke naše greške, odvojili su se odmah na početku. U drugom poluvremenu smo popravili obranu, iskoristili našu prednost u kontri i polukontri i uhvatili priključak. Sezona je bila duga i na kraju možemo biti zadovoljni s ove dvije utakmice,” dodao je Cindrić. (Foto: HRS)

RUKOMET