Članica Uprave Dinama kao tek druga žena u povijesti izabrana u Izvršni odbor ECA europskog udruženja klubova

Amra Peternel

Članica Uprave GNK Dinamo, Amra Peternel, izabrana u izvršni odbor ECA na sjednici tog prestižnog europskog udruženja klubova.

ECA je udruga klubova koja broji blizu dvije stotine članova a osnovana je 2008. godine od strane 16 klubova među kojima je bio i GNK Dinamo. Uz hrvatskog prvaka, među osnivačima bili su i Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Juventus, Manchester United, Bayern, Milan, Ajax…

Prvi predsjednik ECA-e bio je čuveni Karl-Heinz Rummenigge, dok ja aktualni predsjednik Andrea Agnelli iz Juventusa.

“Silno sam ponosna zbog ovog trenutka. Velika je čast biti izabrana u krovno operativno tijelo velike i moćne organizacije poput ECA-e koja predstavlja europske klubove i vodi ih u bolju budućnost. Dolazim iz GNK Dinamo koji je prije 11 godina bio jedan od osnivača ove organizacije, ali i kluba koji je svjetski rekorder po broju igrača koji su nastupali u finalu SP-a a da su prošli kroz sustav kluba. I to je dokaz kako relativno mali klubovi u europskim okvirima mogu dati veliki obol europskom i svjetskom nogometu,” poručila je nakon imenovanja pa dodala:

“Želim se zahvaliti svojim kolegama koji su glasali za mene i koji vjeruju da ću zastupati njihove stavove u izvršnom odboru. I ovim putem im poručujem kako ću raditi u najboljem interesu, zajedno s predsjednikom Agnellijem i ostalim članovima Izvršnog odbora, kako bih omogućila ‘malim’ klubovima jednake šanse u kreiranju budućnosti nogometa.”

Amra Peternel, Dinamo

Amra Peternel tek je druga žena u povijesti koja je izabrana u Izvršni odbor u kojem sjede velikani europskog nogometa.

“Isto tako, koristim priliku da ohrabrim žene da se uključe u rad ECA-e. Primijetila sam kako je porastao broj žena koji sudjeluju u našem radu u posljednjih pet godina, ali isto tako vjerujem kako taj broj može biti veći, a uloga žena značajnija u ovoj modernoj i jakoj organizaciji kakva je ECA.”

NOGOMET
Tagged with: ,