Ćorić ‘razbio’ Čilića, Donna poziva na nastavak humanitarne akcije

Vekić, Hrvatski premier tenis (2)

Nakon spektakularne završnice turnira ‘Hrvatski Premier Tenis’, na kojem je Kliničkom bolničkom centru Osijek doniran iznos od 100.000,00 kn, organizatorica turnira Donna Vekić poziva na nastavak akcije…

Vekić, Hrvatski premier tenis

Posljednji dan Hrvatskog Premier Tenisa, kao i sam turnir, pokazao je kako i koliko zdrava inicijativa i ljubav prema sportu, mogu jako puno. ‘Pokrenimo tenis’ – slogan je koji je ovih dana odzvanjao i puno dalje od Osijeka. Vrhunski tenisači, pozitivna atmosfera i human cilj, dokazali su koliko sport spaja i stvara uspomene za cijeli život.

Vekić, Hrvatski premier tenis (6)

Na samom početku finalnog dana turnira, gromoglasnim je pljeskom bila nagrađena tenisačica Iva Majoli, koja je 7. lipnja prije 23 godine, osvojila legendarni Roland Garros. Za vrijeme trajanja mečeva, igrači su se izmjenjivali u ‘call centru’, gdje su razgovarali s publikom koja je na taj način, podržala ovaj hvalevrijedan projekt.

Vekić, Hrvatski premier tenis (5)

U finalnom dvoboju muških parova Nikola Mektić i Franko Škugor svladali su Ivana Dodiga i Matu Pavića 6:3, dok su u finalu mješovitih parova Borna Gojo i Tereza Mrdeža nadigrali Duju Ajdukovića i Anu Konjuh s rezultatom 4:0. U susretu legendi, Iva Majoli i Matej Dodig bili su bolji od Gorana Prpića i Nere Tešankić s rezultatom 4:2.

Vekić, Hrvatski premier tenis (7)

 

Jana Fett je u ženskom singlu svladala domaćicu turnira Donnu Vekić s 6:2, dok je Borna Ćorić uvjerljivo pobijedio Marina Čilića sjajnim rezultatom 6:1.

Obitelj Vekic

“Još jednom, od srca hvala svima koji su podržali ovu akciju, hvala svim igračima koji se odazvali i što na moj upit nisu razmišljali ni trenutka, već ga objeručke prihvatili. Nadam se da će ovo postati tradicija,“ dodala je inicijatorica i organizatorica samog turnira, Donna Vekić.

Vekić, Hrvatski premier tenis (3)

Svi zainteresirani mogu do 10. lipnja putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Vekić, Hrvatski premier tenis (4)

Na kraju turnira, doniran je ček od 100.000 kuna za KBC Osijek.

Vekić, Hrvatski premier tenis (1)

TENIS