Ćorluka: Očekujem da odigramo bolje! Čop: Rezultat će biti važan u Rusiji!

Pivarić

Hrvatska nogometna reprezentacija u noći s utorka na srijedu, u 4 sata po našem vremenu, igra u američkom Dallasu pripremni dvoboj s Meksikom.

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka najavio je novi dvoboj, nakon poraza od Perua u Miamiju.

“Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek”, kaže.

“Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju – rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema”, nastavio je Ćorluka.

Kakve su hrvatske šanse u Rusiji?

“U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak”, rekao je hrvatski dokapetan.

Hrvatska je prošle godine u Los Angelesu svladala Meksiko 2:1.

“Ta će mi utakmica uvijek biti u posebnom sjećanju s obzirom da mi je pripala čast biti kapetan. Tu priliku nisu imali ni neki drugi igrači koji su ostavili veći trag u reprezentaciji. Rado pamtim i pobjedu u spektakularnoj atmosferi te se nadam sličnim uvjetima i u Dallasu”, najavio je Duje Čop.

“Meksiko je zahtjevan suparnik, dodatno motiviran upravo tim porazom, a pred svojim navijačima igrat će kao kod kuće, ali Hrvatska ima kvalitetu – tu su sada igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije. Imamo priliku pokazati da smo pravi i boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo”, dodao je.

“U ovim utakmicama treba gledati što treba popraviti prije svjetske smotre. Rezultat će biti najvažniji u Rusiji, eventualne pobjede u SAD-u ne bi značile da smo već sada spremni za Svjetsko prvenstvo. Nikada nije dobro izgubiti, ali izvući ćemo pouke iz poraza od Peruanaca. Ionako smo u pripremnom razdoblju željeli suparnike drukčijeg nogometnog stila kako bismo bili spremniji za takve momčadi u natjecateljskim okršajima,” piše hns-cff.hr.

NOGOMET