CROSPORT EKSKLUZIVNO DOZNAJE: Zlatko Saračević napušta Zagreb!

Vori, Sarač, PPD Zagreb

Iako su rukometaši Zagreba u Skoplju ispunili svoj ovosezonski cilj ulaskom u finale regionalne SEHA Gazprom lige, gdje su u borbi za trofej pružili sjajan otpor aktualnom europskom prvaku i branitelju naslova Vardaru, u redovima hrvatskog prvaka i dalje su velike turbulencije i vlada neizvjesnost oko klupske budućnosti…

Crosport.hr iz povjerljivih izvora ekskluzivno saznaje kako Zlatko Saračević, legenda hrvatskog rukometa i olimpijski pobjednik, na kraju aktualne sezone odlazi s klupe Zagreba!

Razlozi nisu sasvim jasni, ali do službenih izjava nemoguće je doći jer u klubu i oko njega vlada svojevrsni ‘zakon šutnje’.

U Zagrebu su se samo u posljednje dvije sezone izredala petorica trenera, od Veselina Vujovića, preko Ivandije, Goluže, Kamenice i sada Saračevića i Uprava kluba trebala bi pojasniti zašto je tome tako.

Rošade u klubu već su počele, Andrija Nikolić više neće biti prvi pomoćnik Saraču nego se vratio u omladinski pogon, dok je izuzetno aktivan na klupi PPD Zagreba, uz bok Saračeviću, u posljednjim utakmicama bio Božidar Jović, koji službeno obavlja funkciju ‘generalnog menadžera’ kluba.

Odlazi i Zdravko Zovko

Legendarni hrvatski rukometni stručnjak, koji je Zagreb dva puta odveo na krov Europe, bivši izbornik te iskusni i trofejni trener Zdravko Zovko potvrdio nam je kako i on na kraju sezone napušta Zagreb i mjesto voditelja omladinskog pogona, koordinatora za mlađe dobne skupine i trenera druge momčadi, što je još jedan pokazatelj kako u klubu stvari ne funkcioniraju na pravi način.

Za iduću sezonu jedino je jasno kako će Josip Valčić preuzeti funkciju sportskog direktora, dok će Tonči Valčić biti pomoćnik novom treneru, ma tko god on bio.

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET