[CROSPORT U BUDIMPEŠTI] Dalić: Kod Hrvatske uvijek postoji pritisak!

DALIĆ

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening prije nove kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro. Nakon teškom mukom izborene pobjede nad Azerbajdžanom slijedi gostujući okršaj s Mađarima, u nedjelju u Budimpešti na Groupama Areni od 18 sati,

“Očekujemo tešku i zahtjevnu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će htjeti popraviti dojam iz svoje prve utakmice. No, mi se želimo kvalitetno postaviti i ostvariti dobar rezultat. Nema kalkuliranja, spremni smo i nećemo mijenjati način igre. Znamo odgovoriti na sve što nas čeka. U sastavu će biti promjena s obzirom na to da se vraćaju Lovren, Brozović i Rebić. Kramarić je spreman i igrat će – u ovakvim situacijama svi stisnu zube. Jedvaj se oporavio i također je u kadru,” najavio nam je izbornik Zlatko Dalić.

“Poraz im nije dobro legao na početku kvalifikacija, ovo im je ‘biti li ne biti’. Nisu bili puno lošiji od Slovačke, imali su svoje prigode, i njihov nas poraz ne smije zavarati ni opustiti. Ostanu li opet bez bodova, gotovo bi se oprostili od mogućeg plasmana na EP i moraju pokazati publici borbenost, želju i htijenje protiv svjetskog doprvaka. Zato moramo ostati strpljivi, mirni, tražiti svoju šansu i ne odgovarati na moguće provokacije.”

“Glavna su im snaga igrači iz Bundeslige. Jako poštujem kapetana Dzsudzsaka, a mnoge lopte im idu na napadača Szalaija. Nisu nimalo lagan suparnik i trebat će uložiti znatno više energije nego protiv Azerbajdžana kako bismo dobili tu utakmicu,” dodao je strateg svjetskih viceprvaka.

Vatreni imaju veliku želju s maksimalnom brojem bodova krenuti u ovaj kvalifikacijski ciklus.

“Skupina je puna zamki, nezgodnih utakmica, s čak četiri sudionika drugog kruga Europskog prvenstva. Moramo u svakoj utakmici dati maksimum, postaviti se kao favoriti bez potcijenjivanja suparnika. Nema ‘lako ćemo’ niti protiv Azerbajdžana, kao što smo vidjeli,” istaknuo je Dalić.

“Kod Hrvatske uvijek postoji pritisak, jedan poraz nas baca u depresiju i cijela je nacija nezadovoljna. Iako nas je samo četiri milijuna, uvijek moramo biti najbolji, najljepši i svjetski prvaci u svemu. To je tako kod nas,” zaključio je izbornik prije nego je s ekipom na travnjaku prekrasnog stadiona u mađarskoj metropoli krenuo davati posljednje upute našim reprezentativcima.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET