[CROSPORT U KÖLNU] Šteta za rukomet!

Vori, Červar, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon poraza od Njemačke izgubila je izglede za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Domaćin se ‘provukao’ zahvaljujući dvojbenim sudačkim odlukama danskih sudaca, a izbornik Lino Červar i dan nakon dvoboja bio je poprilično razočaran arbitrima i konačnim ishodom.

Sve vrijeme što sam vodio reprezentaciju vodio sam ju sa srcem, ne štedeći niti sebe niti svoju obitelj…

Podsjetio je Lino sve još jednom na Olimpijsku povelju…

Pokrali su nas! Bili smo prevareni i u Norveškoj 2008., i u Zagrebu 2009., u Austriji…

“Namjeravam zaključiti ovaj olimpijski ciklus, a nakon toga ću prepustiti svoje mjesto mlađima. Mogu samo reći kako nikad neću biti oporba, nego ću uvijek pomoći kojim savjetom i sugestijom,” istaknuo je između ostalog Lino.

Protest HRS-a

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac također nam je dao izjavu…

“Uputili smo protest IHF-u i EHF-u i to smo argumentirali s materijalom u slici gdje je prema analizi napravljeno 11 grešaka na štetu naše reprezentacije i eventualno jedna na štetu Njemačke. Ono što je posebno bitno je da su ključne odluke bile u samoj završnici utakmice, što je izravno odlučilo konačni rezultat,” istaknuo je.

Sudački kriterij i kod isključenja i kod pasivnog napada bio je evidentno na našu štetu.

“Igrači su stvarno dali sve od sebe, zadnji atom snage, odigrali su odličnu utakmicu. Teško se vaditi na suce, ali stvarno je bilo previše pogrešaka koje su izravno utjecale na rezultat.”

“Utakmica s Brazilom je bila loša, jednostavno smo imali krizni trenutak, ali da smo dobili Njemačku sve bi bilo drugačije. Sad je sve pod upitnikom i naš plasman u kvalifikacije na Olimpijske igre. Sigurno ćemo poduzeti daljnje radnje i pokušat ćemo napraviti sve da se ovo više ne ponavlja. Ovo je velika šteta za rukometa,” zaključio je Grahovac.

Dva čovjeka na terenu nam nisu dala pobijediti

Marin Šego jedan je od naših najboljih igrača na ovom turniru i teško mu je pao poraz od Nijemaca.

“Teško je bilo. Nije se moglo zaspati. Sad se moramo regenerirati, odmoriti glave i pripremiti se za Francusku. Malo smo i porazgovarali, pogotovo nakon ovakve utakmice. Odigrali smo stvarno dosta dobro, pred kraj smo i poveli jedan razlike, zasluženu. Dva čovjeka na terenu nisu nam dali pobijediti…

“Ne sjećam se da sam ikad previše pričao o sucima, ali drago mi je da kruži video gdje se vide ove njihove pogreške. Naprimjer, njihov igrač napravi sedam koraka, a ne sudi se ništa,” naglasio je.

Sustav natjecanja je nepošten

Šego je istaknuo još jednu jako bitnu stvar, raspored utakmica u završnici ide na ruku nekim reprezentacijama, koje imaju više vremena za odmor i pripremu.

“Svima nam je žao, živjeli smo za tu utakmicu. Odigrali smo vrhunski turnir, osim te utakmice s Brazilom. Tada nismo zaslužili pobjedu, ali možemo si međusobno pogledati u oči.”

Sustav natjecanja je nepravedan. Mi nismo imali odmora nakon Brazila, Nijemci su imali dan pauze. Francuzi već tri dana čekaju utakmicu protiv nas…

“To strašno puno znači. Za jedan dan čovjek se ne može oporaviti.”

Francuzi su osigurali polufinale, ali ne treba se zavravati i misliti kako protiv Hrvatske neće ići punom snagom.

“Obranu moramo odigrati na visokoj razini, u napadu moramo biti strpljivi, a tehničke greške moramo svesti na minimum,” dodao je Šego.

Hrvatska je još uvijek u borbi za mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Moramo na kraju završiti barem na sedmom mjestu, a za to će nam vjerojatno trebati barem bod protiv Francuza. Naša posljednja utakmica u Kölnu na rasporedu je u srijedu od 18 sati.

Od 15.30 sati igraju Brazil i Island, a od 20.30 sati Njemačka i Španjolska.

Rezultati by SofaScore

RUKOMET