[CROSPORT U MÜNCHENU] Duvnjak: Željan sam pobjeda, uživamo pred toliko naših ljudi!

Duvnjak, Šego, HRS

Domagoj Duvnjak odlično je odradio otvaranje Svjetskog prvenstva u ‘njegovoj’ Njemačkoj. U posljednjem dvoboju protiv Makedonije zaradio je i titulu igrača utakmice, a nagradu je kapetanski prepustio Marinu Šegi, koji je briljirao u tom susretu…

“Mislim da smo puno lakši na nogama, dobili smo na samopouzdanju, Šego brani fenomenalno i odmah je sve lakše,” istaknuo je Dule.

Hrvatska zasad izgleda jako dobro. naravno, prostora za napredak još ima, a koliko zapravo može ova ekipa pokazat će se u posljednjem dvoboju u skupini, u četvrtak protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca.

Atmosfera u Olimpijskoj dvorani u Münchenu je kao da se igra u Lijepoj našoj…

“Željan sam pobjeda! Ovo je fenomenalno što se događa ovdje, cijelo tijelo ti se naježi kad čuješ taj huk, nešto nevjerojatno, kao da igramo doma. Imamo još te dvije utakmice i jednostavno ćemo uživati pred ovoliko naših ljudi.”

U dvoboj s Bahreinom, u utorak od 17 sati, Duvnjak bi prema Červarovim zamislima trebao malo i odmoriti. Iako, Domagoj kaže da se osjeća odlično…

“Ne znam tko potencira stalno taj umor, ja sam zdrav, ne bih bio ovdje da nisam. Odigrao sam svaku utakmicu u Kielu u prvom djelu sezone i nadam se da će tako ostati. U sportu nikad ne znaš, znamo što se dogodilo prošle sezone u prvoj utakmici. Tako da, ja se nadam da će mi dragi Bog dati zdravlja i idemo lijepo iz utakmice u utakmicu. Uživamo, guštamo i za sada to lijepo izgleda.”

Osvrnuo se još jednom na sjajan učinak naših čuvara mreže, Šege i Stevanovića.

Mi uvijek možemo bolje igrati obranu, ali ova utakmica s Makedonijom je pokazala da kad smo gusti i pokretljivi onda dolaze i obrane naših vratara, Šege i Stivija. To nam daje na samopouzdanju i nadam se da ćemo tako nastaviti.

“Treće kolo je tek, za sada je to predivno vidjeti da nam puno pomažu. Jer, u napadu, kad dođe onih 5-10 minuta gdje se mučimo, njih dvojica tada ‘skinu’ neke lopte, nakon čega zabijemo par lakih golova i onda je sve lakše.”

Hrvatska na ovom natjecanju ima širinu, svi igrači dali su svoj doprinos…

“Ne bih izdvajao nikoga, ali bih pohvalio, jer nije lako tako igrati. Puno dečki je prvi puta na Svjetskom prvenstvu. Svi znamo kako je bilo nama kad smo došli u reprezentaciju. Mi smo tu da im pomognemo, fenomenalni su za sad. Ja se nadam da će tako nastaviti.”

Naši rukometaši u Köln, gdje ih čekaju domaćin Njemačka, Francuska i vjerojatno Brazil, prenijet će minimalno dva boda, a vidjet ćemo nakon Španjolca kakav će biti konačni rasplet naše skupine.

“Nema opuštanja u niti jednoj utakmici, to uvijek ponavljamo. I mi da onako nismo ušli u utakmicu protiv Japana tko zna što bi bilo.”

“Moramo biti koncentrirani na ove dvije utakmice koje imamo. Postavili smo taj nekakav minimalni cilj, prenosimo dva boda i to je fenomenalno, a u četvrtak ćemo se boriti za još dva.”

Rezultati by SofaScore

RUKOMET