[CROSPORT U OSIJEKU] Zlatna Ana Đerek: Ovo natjecanje jedinstveno je u svijetu!

1

Sjajan nastup na parteru osječkog Gradskog vrta donio je Ani Đerek drugu pobjedu u Svjetskom kupu. Najdražu! Onu pred sjajnom domaćom publikom, koja je ovacijama nagradila izvrstan nastup i zlatnu medalju naše izvrsne gimnastičarke!

U finale je ušla kao najbolja u kvalifikacijama i s ocjenom 13.033 je na kraju stigla do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

“Nadala sam se medalji, ali nisam baš mislila da će biti zlatna! Ovo mi je prva medalja u Osijeku…”

2

Ani je malo nedostajalo i da na gredi stigne do odličja, završila je kao četvrta.

“Prezadovoljna sam nastupom u Osijeku. Od četiri izvedbe teških vježbi sve četiri sam dobro izvela. Ušla sam dosta koncentrirana na parter, iako nisam imala previše vremena nakon grede.”

“Ovo mi je treći dolazak u Osijek, publika je stvarno nevjerojatna, ovo je natjecanje jedinstveno u svijetu.”

“Sad me čeka državno prvenstvo pa odmor, a onda u osmom mjesecu kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo,” zaključila je sjajno raspoložena Ana, koja nakon prvotnih suza radosnica nije mogla skloniti osmjeh s lica…

S jednakim brojem bodova drugoplasirana je na parteru bila Ukrajinka Angelina Radivilova koja je unatoč većoj startnoj ocjeni, imala slabiju izvedbu od Ane.

Ako se već moralo dogoditi…

Tin Srbić nažalost nije uspio na željeni način odraditi svoju zahtjevnu vježbu na preči, pao je na otvaranju izvedbe i na kraju je s ocjenom 12.933 završio na šestom mjestu.

“Ovo je bio jedan ulazak u vježbu kakav nikad do sada nisam radio. To je nešto što sam jednom uspio na treningu i to je nešto što pripremamo za drugi dio sezone, za Stuttgart i Svjetsko prvenstvo. Jednostavno sam se dogovorio s trenerom kako nema nikakvog smisla da idem ovdje s laganom vježbicom, kojom bih uzeo zlato. Bio bih sretan s medaljom, ali mi ovdje nije bio prioritet rezultat…”

“Ovaj element nisam koristio u natjecanju koš od Montreala, dok sam bio Svjetski prvak. Ubacio sam ga u ovu tešku vježbu, na početak i jednostavno dok dugo na radiš neki element uvukla se neka nervoza, previše razmišljanja. Ako se moralo dogoditi, bolje da je bilo sada,” naglasio je najbolji hrvatski gimnastičar i dodao:

“Šteta za osječku publiku, ali možda bolje za moju karijeru.”

Svjetski prvak iz Montrreala i ovogodišnji srebrni s Europskog prvenstva sam je priznao kako nije u pravoj formi, a imao je i nekih zdravstvenih problema.

Ipak, u Osijek je morao doći!

“Sigurno ne bih nastupio da se ne radi o Osijeku. Dogovorio sam se trenerom da ću doći isključivo zbog publike, zbog ove domaće atmosfere i da se probamo pokazati u najboljem svjetlu. Sezona je dugačka, forma mi je nakon Europskog prvenstva pala. To je sigurno jedan od razloga mog pada, ali to je gimnastika. Rijetko griješim, ali ovo je dokaz da se može dogoditi. Čak je i najbolji Epke Zonderland isto dva puta pao ove sezone. jednostavno se dogodi, ali ovo je onda možda i ‘najbolji’ trenutak.”

Hrvatska gimnastika je u Gradskom vrtu imala čak šest finala, a Tinu je posebno drago zlato Robija Seligmana.

“Stvarno je ovo fenomenalno. Imali smo šest finala i ovo je sjajno za hrvatsku gimnastiku i za ljude koji su ovdje došli na tribine. Stvarno mi je žao što ih nisam usrećio, ne možeš valjda to svaki puta napraviti, ali mi je drago zbog Robija.”

“Pokušavao je deset godina i napokon je uspio. Zbog njega mi je jako drago.”

Još jedno fenomenalno izdanje DOBRO World Cupa u Osijeku je gotovo i svi mogu samo u glas priznati kako jedva čekaju iduću godinu, da se ponovno okupe na najboljem natjecanju Svjetskog kupa.

“Obožavam nastupati pred domaćom publikom, ali je to problem kad nisi u formi. Stavio sam si sam neki pritisak i očekivanja. Želio sam napraviti tu najtežu vježbu, drago mi je da sam na kraju uspio dovršiti nastup bez pada. Morat ćemo sada poraditi na izvedbi kako bismo na Svjetskom prvenstvu bili što bolji,” zaključio je Srbić.

Sigurni smo, bit će ove godine još dobrih vijesti za hrvatsku gimnastiku!

OSTALI SPORTOVI