Crosport u Skoplju na Final Fouru SEHA Gazprom lige: Tamo gdje vječno sunce sja!

SEHA Gazprom

Rukometaši PPD Zagreba stigli su ‘tamo gdje vječno sunce sja’, u makedonsko Skoplje, gdje će pokušati ponoviti uspjeh iz 2013. godine kad su jedini put igrali u finalu SEHA Gazprom lige i uzeli svoj  jedini naslov.

“Na Final Fouru su uvjerljivo četiri najbolje ekipe regionalne lige. U polufinalu nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem kako će biti odličnog rukometa. Kroz povijest su okršaji s Celjem bili veliki derbiji, a mislim kako su nam šanse za ulazak u finale podjednake. Očekujem neizvjesnu utakmicu i nadam se pobjedi,” jasno je poručio strateg Plinara Zlatko Saračević.

Igor Vori će pokušati uzeti još jedan trofej prije odlaska u igračku mirovinu: “Očekuje nas vrlo kvalitetan protivnik, koji ima mladu momčad. Igraju brzo, moderno i siguran sam kako nam neće biti lako!”

Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše nada se kako će i hrvatski internacionalac  Ivan Slišković dati svoj doprinos na ovoj završnici. Popularni Slija još je od nastupa za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Riju van stroja, a ozbiljnom rukometu vratio se tek početkom ove godine, nakon preboljene mononukleoze i brojnih zdravstvenih problema.

“Njegova forma varira, ali to nije ništa čudno s obzirom što je posljednjih godina pretrpio, prije svega psihički. Iz dana u dan ide na bolje i vjerujem kako može pomoći ekipi, prvo u obrani, a onda i u napadu. Drago nam je što je s nama ovdje i siguran sam kako će odraditi ono zbog čega je s nama u Skoplju!”

U prvom polufinalu se u petak od 17.45 sastaju domaćin Vardar i bjeloruski Meškov Brest. Zagreb na teren Arene Jane Sandanski u okršaj s Celjanima izlazi od 20.15 sati.

Ikona Vardara Stojanče Stoilov dobro se sjeća prvog završnog turnira u Skoplju: “Kad je Skoplje zadnji put bilo domaćin Final Fouru Zagreb je slavio…

Nadam se da se to neće ponoviti i ove godine.”

Direktor SEHA Gazprom lige Siniša Ostojić najavio je spektakl u Makedoniji, koja u skopskom Vardaru ima aktualnog prvaka Europe i branitelja regionalnog naslova.

“Sretni smo što smo ponovno u Skoplju i nadam se kako će svi uživati, u turniru, u gradu i u sjajnim utakmicama. Sve će biti savršeno spremno za početak u petak od 17.45 sati. SEHA Gazprom liga jedinstvena je liga u Europi. Izuzetno je kvalitetna, a puna je mladih igrača koji ovdje mogu napredovati. Kvaliteta rukometa je na visokoj razini, a priznanje smo dobili i od EHF-a.”

Na prigodnoj svečanosti svoju zasluženu nagradu za najboljeg strijelca SEHA Gazprom lige preuzeo je hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac, koji je u dresu Metalurga zabio okruglih 100 golova ove sezone. (Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET