[CROSPORT U ZADRU] Štrlek slavi regionalnu titulu i broji dane do povratka u reprezentaciju: Nadam se da će biti sve OK!

Štrlek Kolktiff

Manuel Štrlek  dugi niz godina jedan je od  najboljih hrvatskih rukometaša, u dresu poljskog Kielcea osvojio je Ligu prvaka, u svojoj kolekciji ima olimpijsku broncu iz Londona, svjetsko srebro iz Španjolske 2013. godine te još dvije europske bronce (Srbija 2012., Poljska 2016.) i jedno srebro, iz Austrije prije deset godina.

Posljednje dvije godine član je mađarskog velikana Veszprema, koji svake godine cilja titulu europskog prvaka. Četiri puta su igrali u finalu, posljednji put lani, kad im je Vardar uništio snove.

U velikoj završnici ovogodišnje SEHA Gazprom lige u Zadru gledali smo reprizu tog finala, no, skopski sastav u bitno je izmijenjenom sastavu i nije im predstavljao veliku prepreku.

Štrlek, SEHA, Kolektiff

Štrlek je podigao novi sjajni zlatni trofej, ali i on je svjestan kako je ovo tek uvod u ono što ga s Veszpremom očekuje u tekućoj sezoni.

“Uvjeren sam da ima još puno prostora za napredak. Bilo je tu još dosta grešaka, svaka čast na osvojenom trofeju, ali to je tek početak sezone. Imamo dosta novih igrača i siguran sam kako će s vremenom to biti još bolje i bolje.”

“Igramo još uvijek ‘na mahove’. Desetak minuta sjajno, a onda počnemo srljati, napravimo tri greške u nizu. Siguran sam kad sjedne sve na svoje mjesto, kad svatko od nas dobije svoju rolu da će biti to sve kako treba,” naglasio je.

“Ima puno utakmica, zgusnut je raspored. Svi će dobiti svoje minute, nadam se kako će svi ‘gristi’ i biti na maksimumu.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

✨ They DREAMED IT, they DID IT ✨ #HANDBALLISBACK #SEHAFinal4 #SEHALeague #Gazprom

Objavu dijeli SEHA – GAZPROM LEAGUE (@seha_league)

Prošla sezona prekinuta je zbog koronavirusa, rukomet se tek polako vraća u neku normalu, još uvijek s limitiranim brojem gledatelja na tribinama, što posebno pogađa Veszprem, koji ima ogromnu armiju navijača.

Final Four Lige prvaka prebačen je za sam kraj godine, u planu je da se odigra 28. i 29. prosinca, a Veszprem će se za naslov boriti s Barcelonom, PSG-om i Kielom.

U svakom slučaju nas očekuje spektakl, kad god se bude igrao…

“Rano je još za neke priče. Trebamo svoju snagu pokazati na terenu. Vidjet ćemo kad počne Liga prvaka, u kakvom su stanju druge momčadi, hoćemo li igrati pred navijačima ili ne. Ima dosta nepoznanica, ali kvalitetu imamo. Ponavljam, samo to treba još prezentirati na terenu…”

Rukometna jesen bit će naporna, treninzi i utakmice odvijaju se pod posebnim epidemiološkim mjerama, koronavirus već se ‘probio’ u Veszprem, legendarni Laszlo Nagy, danas sportski direktor kluba, bio je pozitivan baš neposredno prije dolaska u Zadar. Sve to dodatno i fizički i psihički iscrpljuje igrače.

Štrlek, Veszprem, Kolektiff

Međutim, Veszprem ima izuzetno snažan kadar i bit će prilike za sve pa tako i za Štrleka. Na njegovoj poziciji konkurencija mu je Makedonac Dejan Manaskov, a David Davis raspolaže i s drugim brojnim sjajnim igračima, od fantastičnih vratara Corralesa i Cupare, bekova Rasmusa Laugea Schmidta, Vuka Borozana, Petra Nenadića, Lekaija, Kentina Mahea, Tonnesena i Maquede, sjajnog desnog krila Gašpera Marguča ili stasitih pivota Nilssona, Blagotinšeka i Moraesa. Ekipa je to za maksimalan respekt…

“Imamo širinu, vjerujem kako će svatko biti zadovoljan svojom rolom. Tako je i na mojoj poziciji. Jednu utakmicu igram u obrani, drugu u napadu. U mađarskom prvenstvu jednu igram, drugu sam slobodan. Svi smo mi iskusni igrači i više nije niti potrebno da budemo u igri svih 60 minuta.”

“Uvijek sam za to da konkurencija bude jaka i zdrava.”

“Još se tražimo malo u obrani, treba posložiti detalje i trebat će vremena da sjedne sve na svoje mjesto,” smatra Štrki, jedan do ljubimaca navijača hrvatske nacionalne izabrane vrste. 

POVRATAK U REPREZENTACIJU

Šećer na kraju je njegov povratak u reprezentaciju. Zbog ‘nesporazuma’ s izbornikom propustio je ovogodišnje Europsko prvenstvo i osvajanje srebra u Stockholmu. Červar sa Štrlekom u sastavu ponovno dobiva pravog majstora, jednog od najboljih realizatora u današnjem rukometu.

Prije nekoliko dana u Kairu je održan ždrijeb skupina, a Hrvatska svjetsku smotru otvara protiv Katara, Japana i Angole. Savršeno za zagrijavanje…

“Jesam, pratio sam, gledao sam izvlačenje. Puno je ekipa, vidjet ćemo kako će sve to izgledati. Imamo dobru šansu, grupa je dobra, Katar nije na razini na kojoj je bio prije par godina. Dobri su, ali nemaju više puno tih naturaliziranih stranaca. Vidjeli smo nedavno i na pripremnim utakmicama s njima kako nije bilo lako.”

Hrvatsku u idućoj godini čekaju velike stvari, prvo Svjetsko prvenstvo u Egiptu pa kvalifikacije za Tokio i vjerujemo borba za novo olimpijsku medalju. Sa Štrlekom u ekipi zašto ne ciljati i na onu najsjajniju…

“Ne bih se više vraćao na ono što je bilo, nadam se da će biti sve OK!”

I mi isto.

RUKOMET