Čubranić proglašen najboljim vratarom: Imali smo zlato u svojim rukama! Gulin: Ostaje gorčina!

Čubranić, U20

Hrvatska juniorska U20 vaterpolska reprezentacija poražena je u finalu Svjetskog prvenstva od Grčke, tek u raspucavanju nakon peteraca s 12:10 (1:2, 1:2, 2:1, 3:2, 5:3)..

“Finale s Grcima bilo je neizvjesno do samog kraja i nažalost ispali smo na petercima. Međutim ovo je jedan izuzetno dobar rezultat prema kojem ne trebamo biti malodušni. No opet, imali smo to zlato u rukama pri velikoj gol razlici od 5:2, pa u ekipi vlada velika žalost što je nismo uspjeli održati do kraja. Ali gledajući sveukupno, ovo je veliki rezultat. Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu je zaista vrijedan rezultat,”  rekao je Fran Čubranić, koji je proglašen najboljim vratarom prvenstva.

Ivan Domagoj Zović postigao je dva pogotka, dok su Antonio Dužević, Duje Pejković, Franko Lazić, Rino Burić i Matias Biljaka po jednom bili precizni.

Hrvatska, U20

“Nakon ovakvog poraza u finalu Svjetskog prvenstva ostaje vam gorčina, međutim ostaje i činjenica da nas na ovom prvenstvu nitko nije porazio. Ostaje i činjenica da smo osvojili srebro. No trebat će malo vremena da se sve slegne. Isto tako, tu su i činjenice da je Biljaka igrao povrijeđen skoro cijelu utakmicu, jedva izdržavao bolove. A u rotaciji smo ostali bez još jednog igrača. Tako da za zadnju četvrtinu više nije bilo snage. Svaka čast momcima, dali su sve od sebe. Posebna zahvala i mojim suradnicima kojih nažalost nije bilo na klupi zbog neopravdano dodijeljenih crvenih kartona u prošloj utakmici. To je također zasigurno još jedan mali koračić u ovom porazu. Još jedan put čestitke svima. Dali smo sve od sebe,” rekao je izbornik reprezentacije Nikica Gulin.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI