Cvitanović: Nismo prepotentni, arogantni i bahati, ali vjerujemo u sebe! Kopić: Apsolutno sam miran!

Maksimir, Instagram

U nedjelju od 15 sati na Maksimiru se igra najveći derbi hrvatskog nogometa, dvoboj Dinama i Hajduka!

“Nismo prepotentni, arogantni i bahati, ali vjerujemo u sebe. Vjerujemo u našu kvalitetu i želimo utakmicu odraditi uz dobru igru, entuzijazam, karakter i sve što smo trenirali. Želimo se prezentirati na najbolji mogući način, uz osjećaj užitka, zabave i pripadnosti plavom dresu,” najavio je trener Modrih Mario Cvitanović.

Dinamo je nastavak sezone otvrio pobjedom u Osijeku, a Hajduk u Vinkovcima…

“Analizirali smo njihove utakmice u pripremnom dijelu, one koje smo imali na raspolaganju, vidjeli smo u Vinkovcima kako igraju. Napravili smo analizu, ne zanemarujući svoje kvalitete i principe u našoj igri. Znamo što mogu ponuditi, na njima je koliko će to demonstrirati. A na nama je da to anuliramo i kao u svakoj utakmici prezentiramo naše jače strane,” dodao je strateg domaćih i posebno naglasio:

“Očekujemo veliku podršku i to nam puno znači. Ništa ne može zamijeniti pljesak s tribine. Zadovoljstvo navijača ništa ne može platiti. Za to igramo i za to se živi i uživa. Nisu bitni bodovi niti novac niti nešto drugo, bitan je osjećaj sreće i zadovoljstva. Uz navijače i njihovo zadovoljstvo, naš je osjećaj još ispunjeniji. Želim da moji igrači istrče na teren, uživaju u nogometu. Da budu sretni, nasmijani, da daju sve od sebe, da igraju jedan za drugog i da se na kraju utakmice svi zajedno možemo veseliti ili tugovati, ali uz uvjet da smo dali sve od sebe. Nogomet je na kraju ipak igra.”

Hajduk u derbi ulazi s 12 bodova zaostatka za vodećim Dinamom.

“Pokazali smo da možemo napraviti kvalitetne stvari i to me čini zadovoljnim. Apsolutno sam miran pred susret, čekamo početak susreta da pokažemo ono što radimo. Tendencija je da se igra s puno čiste igre, napadački. Vjerujem da ćemo to pokazati na pravi način i da će svi navijači vidjeti dobar, kvalitetan i odlučan Hajduk,”  poručio je između ostalog Hajdukov trener Kopić uoči nedjeljnog derbija.

NOGOMET