Dalić, Bjelica, Bišćan, Vukojević, Šimunić i Rukavina o viziji hrvatskog nogometa

ZLATKO DALIC

Zlatko Dalić, Nenad Bjelica, Igor Bišćan, Ognjen Vukojević, Josip Šimunić i Tomislav Rukavina podijelit će svoja razmišljanja, iskustva i sportsku viziju o hrvatskom nogometu 2030. na istoimenom panelu godine koji nas u subotu, 22. veljače od 9 sati očekuje na 18. izdanju međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša. Uspješna trenerska sedmorka na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otkrit će najznačajnije trenutke svojih karijera ali i svoje viđenje rasta hrvatskog nogometa u narednih deset godina.

“Hrvatski nogomet živi lijepe trenutke. Nakon Rusije čeka nas EURO 2020. Vidljivi su znatni pomaci i unapređenja u stručnom i organizacijskom radu HNS-a. Vrhunski se radi s mlađim kategorijama, a Nogometna akademija HNS-a jedna je od uglednijih u Europi. Međutim, nogometni stručnjaci i djelatnici osuđeni su uvijek gledati nekoliko koraka naprijed. Ovaj će seminar ponuditi pogled u skoru budućnost, u 2030. Zbog toga smo pozvali glavne aktere da nas upoznaju sa svojom vizijom hrvatskog nogometa,“ istaknuo je ispred organizatora konferencije prof. dr. sc. Igor Jukić.

Na uzbudljivom panelu Hrvatski nogomet 2030. na ovogodišnjoj konferenciji predavat će brojni svjetski stručnjaci iz kondicijske pripreme i sporta. Listu uglednih imena predvodi Roberto Sassi koji posljednjih godina kreira i kontrolira pripremu Juventusovih igrača.

Talijanskom stručnjaku pridružit će se svjetski stručnjaci u području kondicijske pripreme kao što su Ana Čerenšek, ugledna hrvatska sportska psihologinja, medicinski eksperti iz zdravstvene komisije HNS-a, Igor Borić i Željko Jeleč te Vlatko Vučetić, osobni kondicijski trener Luke Modrića.

18. izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

NOGOMET