Dalić: Hrvatska je iznad svih nas i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti

Hrvatska Rujevica

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić osvrnuo se na incident s Markom Livajom na prvom treningu reprezentacije u Rijeci.

Livaja je razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem o incidentu koji se dogodio tijekom treninga u ponedjeljak na stadionu HNK Rijeka, kada je nekoliko pojedinaca na neprimjeren i vulgaran način vrijeđalo hrvatskog reprezentativca.

Dalić i Livaja složili su se da je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem je Livaji nemoguće fokusirati se na završni turnir Lige nacija te napadač Vatrenih neće konkurirati za Final Four.

“Iznimno mi je žao da je došlo do ovoga i da je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje. Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjeća spremnim sudjelovati na završnici Lige nacija. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Lige nacija ostaju isti”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”, izjavio je Marko Livaja.

“Žao mi je što je došlo do ove situacije, ostali smo bez važnog igrača za Ligu nacija. Na žalost, do toga je doveo jedan izolirani incident koji je trajao minutu ili dvije. Mi smo preko glasnogovornika osudili, a i ja osuđujem svako vrijeđanje igrača hrvatske reprezentacije. To sam puno puta rekao, nismo to zavrijedili i za svaku je osudu. Razgovarao sam s Markom nakon toga, pogodilo ga je, razumijem ga. Pokušao sam ga odgovoriti od odluke da napusti reprezentaciju, ali nažalost nisam uspio i zbog toga mi je žao. Razumijem ga i podržao sam ga, kao što sam podržao sve igrače u njihovim prijašnjim odlukama…”

“Ovo što se dešava nakon toga je jedna velika igra, stvari se hoće vratiti na početak kao što je bilo prije šest, sedam godina. Ja se kao izbornik u to neću uvući, niti igrači reprezentacije. Za nas je ta priča gotova, vi znate moj stav: Hrvatska je iznad svih nas i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti”, rekao je Dalić, prenosi hns-cff.hr.

NOGOMET