Dalić: Napunili bismo u Splitu i stadion za 100 tisuća ljudi!

Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Varaždinu od 20.45 sati igra prijateljski dvoboj s Tunisom.

Nakon uspješno odrađenog kvalifikacijskog ogleda s Walesom u Osijeku, vrijeme je za posljednju utakmicu prije odlaska na odmor.

“Nadam se dobroj igri, spektaklu i pobjedi. Raspoloženje je jako dobro, svi smo sretni, a ja sam posebno zadovoljan. Ne zanimaju me ni ljepota niti način pobjede protiv Walesa, nego samo tri boda. Malo me brine zadnjih 15 minuta, nakon što smo primili pogodak jer svi smo postali nervozni i paničarili, što treba izbjeći. Trebalo je postići pogodak za 3:0 i završiti utakmicu. Ipak, kontrolirali smo susret, makar smo možda prerano pomislili da je gotovo. To je još jedan dokaz da moramo igrati maksimalno do samog kraja. Nećemo gledati pobjedi u zube. Ima mjesta kritikama, nije bilo idealno, ali sada nije vrijeme za to,” najavio je izbornik Dalić.

“Prije Walesa osjećao se pritisak, bilo je teško, ali dobro smo odradili utakmicu i sada se treba odmoriti za rujan i nastavak kvalifikacija. Bili smo usredotočeni samo na Wales, a sutra ćemo protiv Tunisa uživati u nogometu. Priliku će dobiti svi igrači, zavrijedili su. Kvalitetno su radili deset dana, bili ozbiljni i profesionalni, i neka ovaj ciklus završe ponekom minutom u reprezentaciji,” prenosi službena stranica HNS-a.

Dalić ima vjere u nove snage: “Raduje me pojava igrača koji mogu biti alternativa onima kojih nema. Livaković je pokazao kvalitetu i spasio nas u nekoliko situacija, Brekalo je potencijal za lijevu i desnu stranu, igrač budućnosti, a Benković sigurno može biti alternativa Vidi i Lovrenu. Pašalić je također bio dobar na treninzima, makar nije dobro ušao u utakmicu. Žao mi je što nije bilo Vlašića, nedostaje nam njegova energija. Ne želimo ovisiti o jednom ili dva igrača i nadam se da će mlada reprezentacija na Europskom prvenstvu pokazati da imamo još dobrih pojedinaca. Na njih moramo računati. Oni donose novu snagu i novu motivaciju, a najviše me veseli što smo imali sedam dana rada. To odmah drugačije izgleda.”

Velika želja je nastup u Splitu: “Volio bih da se sljedeća domaća kvalifikacijska utakmica igra u Splitu, to sam već sto puta ponovio. Mi smo hrvatska reprezentacija – ne samo za Zagreb, Osijek, Rijeku ili koji drugi grad – ali ne odlučujem ja. Split je moja želja i želja igrača. Poljud bi bio pun, odjekivalo bi ‘Hrvatska, Hrvatska’, napunili bismo u Splitu i stadion od 100.000 ljudi. Podrška u Osijeku bila je fenomenalna, a posebno me veseli da je naš hotel dva dana bio okupiran djecom, i to ne u dresovima Messija i Ronalda, nego Modrića, Rakitića i Perišića. To je naš uspjeh i naša sreća, naše zajedništvo.”

Uskoro će mlada hrvatska U-21 reprezentacija pokušati na Europskom prvenstvu doći do što boljeg rezultata i plasmana na Olimpijske igre: “To je sjajna generacija u teškoj skupini, ali mislim da se mogu nositi sa svima. Svima je cilj plasman na Olimpijske igre, to bih jako želio i bilo bi mi jako drago da uspiju. Imaju punu podršku,” istaknuo je izbornik.

Već je prošla godina dana od odlaska Vatrenih u Rusiju: “Godina dana je proletjela, ali doživljaj neće nikada proći. I sada se naježim na te uspomene. Moramo obilježiti te dane, to je dio povijesti, ali na staroj slavi ne smijemo živjeti. Ipak, cijela država mora znati uživati u tim trenucima. To će nas pratiti cijeli život, to nas čini sretnima i ponosnima,” prenosi hns-cff.hr.

NOGOMET