Dalić okupio reprezentaciju, Livaković se sprema za Ronalda i Mbappea, Pašalić je nestrpljiv…

Livaković

Nakon dugotrajne stanke zbog pandemije koronavirusa, Vatreni su opet na okupu. U Zagrebu se pripremaju za gostovanja kod europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske u sklopu novog izdanja Lige nacija.

U Portu će igrati 5. rujna, na St. Denisu 8. rujna, a izbornik Zlatko Dalić poručuje: “Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju. Svi su sretni i zadovoljni”.

“Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu”, dodao je.

“Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija, želimo pobijediti i isprobati što više igrača”, istaknuo je između ostalog srebrni izbornik.

Na Dalićevom popisu kandidata ima i nekolicina novih imena…

“Mislim da neće biti moguće da baš svi dobiju šansu. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je ambijent. Osim toga, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nikako nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime”, prenosi hns-cff.hr.

Dominik Livaković nije mogao poželjeti bolji početak sezone. Prva vratar hrvatske nogometne reprezentacije brani u vrhunskoj formi, uostalom jedan je od najzaslužnijih za dobre rezultate Dinama, koji je, zahvaljujućim sjajnim intervencijama ‘jedinice’ Vatrenih, uspješno preskočio prvu europsku prepreku.

“S Dinamom sam imao dvije jako teške utakmice, bilo je jako puno posla, jedanaesteraca pogotovo, ha, ha, ha… S reprezentacijom me očekuju utakmice protiv europskih i svjetskih prvaka, neće biti lako, ali idemo korak po korak, vjerujem da će sve biti dobro”, kaže Dominik, pred kojim je tim veći izazov u Portu i Parizu uzme li se u obzir činjenica da ga u razmaku od samo nekoliko dana čekaju izravna sučeljavanja s velikim napadačima, poput Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea.

“Naravno da će doživljaj biti puno jači u odnosu na HNL. Što se tiče priprema, ionako prije svake utakmice pogledam video-snimke protivničkih igrača i napadača. U slučaju Ronalda i Mbappea njihove video-snimke pogledat ću malo duže nego što to činim kad su u pitanju napadači iz HNL-a, ali, općenito govoreći, moja priprema za te utakmice bit će vrlo slična onim uobičajenim,” smatra Livaković.

Mario Pašalić nedavno je s Atalantom igrao četvrtfinale Lige prvaka, a izostankom Modrića i Rakitića sasvim će izgledno dobiti priliku u početnoj postavi Vatrenih.

“Iskreno, radujem se novim prilikama. Nestrpljiv sam vidjeti što i koliko mogu dati reprezentaciji. Volio bih dobre igre u klubu preslikati u reprezentaciji, napraviti nešto dobro među Vatrenima baš kao što sam to prošle sezone činio u Atalanti. Cilj mi je standardizirati se u reprezentaciji i postati njezin bitan faktor, baš kao što je to slučaj u klubu. Vidjet ćemo što donosi budućnost, hrvatska reprezentacija u veznom redu još uvijek ima puno klasnih, vrhunskih igrača, ali uvjeren sam da će doći i moje vrijeme”.

NOGOMET