Damir Bošnjak osvojio europsku broncu: Kvaliteta suparnika je bila skoro kao na Svjetskom prvenstvu!

Bošnjak

Na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom Bjelovarčanin Damir Bošnjak osvojio je brončanu medalju u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova.

Odličnim nastupom u kvalifikacijama Damir je među konkurencijom od 27 strijelaca izborio visoko peto mjesto s rezultatom od 561 krug. U finalu podigao je kvalitetu gađanja na još višu razinu, što ga je u konačnici uz veliko iskustvo nastupanja na velikim natjecanjima dovelo do postolja i europske bronce. Novi europski prvak je Ukrajinac Denysiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Peseku s pogođenih 231.7 kruga.

“Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na Svjetskom prvenstvu, jedino su nedostajali naravno Koreanci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju”, izjavio je Bošnjak i dodao:

“O kvaliteti mog rezultata dovoljno govori da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Denysiuk, dok je srebro pripalo još bivšem svjetskom prvaku, Tomasu Peseku, doduše u drugoj disciplini. Za ovo natjecanje pripremao sam se intenzivno posljednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja.”

Član SKOI Bjelovar streljaštvom se bavi više od 20 godina, a nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice.

Trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji, a 49-godišnjak je bio trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše i Bojane Đurković.

Bošnjak je nastupio na Paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeiru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Sanja Soldo na krug od finala

Hrvatske boje na beogradskoj streljani branili su još Sanja Soldo, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Sanja je bila najbliže borbi za medalje, završila je svoj nastup na devetom mjestu! Nedostatak iskustva, sreće ali i mirnoće u samoj završnici kvalifikacijskog meča koštao je Sanju ulaska u finale. Rezultatom od 538 krugova ostala je na samo krug zaostatka za osmom pozicijom koja bi je odvela u finale u njenom debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu.

PARAOLIMPIJCI