Davor Cipek izabran za glavnog tajnika EKF-a: Osjećam se ponosno, zbog svih djelatnika u hrvatskom karateu

Davor Cipek

Veliko priznanje stiglo je Hrvatskom karate savezu i njegovu predsjedniku uoči početka Europskog seniorskog prvenstva u karateu u porečkoj dvorani Žatika. U hotelu Parentium u utorak je održan kongres Europske karate federacije (EKF), na kojem je čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek izabran u Izvršni odbor krovne europske karate organizacije.

“Iznimno sam sretan i ponosan što je Europska karate federacija ukazala Hrvatskom karate savezu povjerenje da organizira izborni kongres EKF-a. Tajnim glasovanjem birano je deset novih članova Izvršnog odbora za novo mandatno razdoblje i pripala mi je čast da budem među izabranima. Ovo je uistinu velika pobjeda, naplaćen je rad svih članova Hrvatskog karate saveza, sportašica, sportaša, trenera i sudaca. Ja im najiskrenije zahvaljujem. Posebno bih zahvalio Organizacijskom odboru Europskog prvenstva na veličanstvenoj organizaciji ove priredbe - rekao je Cipek.

No, tu nije bio kraj priznanjima HKS-u. Već sutradan (srijeda), na prvom sastanku novog Izvršnog odbora EKF-a čelnik HKS-a Cipek izabran je za glavnog tajnika Europske karate federacije.

“Osjećam se prije svega ponosno, ali ne radi samog sebe, nego radi Hrvatskog karate saveza – jedne velike obitelji – i svih djelatnika u hrvatskom karate sportu. Prošle godine slavili smo 50 godina djelovanja. Mislim da je ovo najbolja čestitka, sad još samo netko od naših natjecatelja treba uzeti odličje da na najbolji mogući način zaokružimo ovu priču. Izborom na mjesto glavnog tajnika EKF, naplaćen je moj dugogodišnji rad u Hrvatskom karate savezu od 2001. godine, ali isto tako i rad svih članica saveza,” zaključio je Cipek.

HKS i Davor Cipek dobili su obilje komplimenata i od predsjednika Europske i Svjetske karate federacije Antonija Espinosa koji ne skriva oduševljenje Porečom.

“Ovo mi je prvi put da sam u Poreču. Posjetio sam prostore i dvorane na kojima će se održati prvenstvo i impresioniran sam razinom i kvalitetom svega što sam vidio. Siguran sam da će ovo biti izvrsno prvenstvo. Izbor Davora Cipeka priznanje je Hrvatskoj i Davoru na dobrom poslu koji obavljaju za karate sport,” kazao je Espinos.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su predsjedniku HKS-a Davoru Cipeku na prestižnoj dužnosti glavnog tajnika EKF-a te na izboru za člana Izvršnog odbora, najvišeg tijela europskog karatea. Skupa sa suradnicima čestitke je zaslužio i za sjajnu organizaciji Europskog karate prvenstva u Poreču!

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,