Davor Komar brončani na Svjetskom kupu u Hong Kongu, od ponedjeljka šesti igrač svijeta

Davor Komar 2

Na turniru Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom BISFed 2019 Hong Kong Boccia World Open Davor Komar osvojio je treće mjesto u BC4 kategoriji svladavši sa 6:0 Wai Yan Vivian Lau iz Hong Konga, 16. igračicu svijeta.

U polufinalu protiv trećeg igrača svijeta i aktualnog europskog prvaka Britanca Stephena McGuirea je u dramatičnom dvoboju izgubio 5:4 i tako ostao bez borbe za zlato. U finalu je slavio McGuire pobjedom 4:1 nad Yukom Wingom Leungom iz Hong Konga.
Ovim rezultatom Davor je osvojio i 21 bod za svjetsku ljestvicu te će od sljedećeg tjedna biti šesti igrač svijeta u BC4 kategoriji i na dobrom je putu ostvariti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Po prvi puta na jednom turniru ove razine imali smo troje predstavnika među 24 igračica i igrača u pojedinačnom dijelu natjecanja – uz Davora, tu su bili i Damir Juren i Melisa Osmanović.

Vremena za slavlje neće biti puno, jer već u subotu počinje natjecanje parova, gdje će i naš par loviti medalju i nove bodove za rang-listu vrijedne plasmana u Tokio. Protivnici u skupini su Tajland, Velika Britanija i Brazil, a dva najbolja para plasirat će se u polufinale. Sve utakmice po skupinama igraju se u subotu, dok su u nedjelju na rasporedu borbe za medalje.

PARAOLIMPIJCI