Davor Komar četvrti na Svjetskom kupu u Dubaiju!

Komar

Na natjecanju Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom u Dubaiju hrvatski reprezentativac Davor Komar osvojio je četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Nakon što je suvereno svladao konkurenciju u grupi, bez poraza i s tri pobjede, u četvrtfinalnom meču je igrao protiv 18.igrača sa Svjetske rang liste Yuk Wing Leunga iz Hong Konga. U jednom izvrsnom i dramatičnom susretu punom rezultatskih preokreta, Davor je bio maestralan i ostvario tijesnu ali zasluženu 4:3 pobjedu.

U polufinalu je igrao protiv izvrsne igračice iz Hong Konga Wai Yan Vivian Lau u također neizvjesnom meču, a izgubio je od bolje i spretnije suparnice s 5:3.

U meču za treće mjesto i brončanu medalju Davor nije bio na svojoj razini te je olakšao posao suparniku iz Južne Koreje. Hyeon Seok Seo, 11. igrač sa svjetske rang liste, dobio je meč s dominantnih 7:0.

U četvrtak na rasporedu su nadmetanja parova, a hrvatske boje brane Davor Komar I Melisa Osmanović te rezerva Damir Juren. O jačini konkurencije u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti i naš par, najbolje govori to što će na ovom turniru nastupiti sva četiri prvoplasirana para sa Svjetskog prvenstva održanog u kolovozu u Liverpoolu – svjetski prvak Slovačka, viceprvak Tajland, trećeplasirani Hong Kong i četvrtoplasirana Njemačka.

Naš par, koji se, trenutno, na svjetskoj rang listi nalazi na 13. mjestu, igrat će u skupini B, u kojoj su još Slovačka, Tajland, Južna Koreja i Irak. U polufinale će se plasirati po dva najbolja para iz svake skupine.

U Dubaiju se za nove bodove svjetske ljestvice, koja će trasirati put prema idućim Paraolimpijskim igrana, bori 107 igračica i igrača iz 23 zemlje.

PARAOLIMPIJCI