Davor Komar predvodi naše boćare s invaliditetom na Europskom kupu u Zagrebu: Vjerujem da ću trasirati put za Tokio

davor komar

U maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu svečano je otvoren Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom, Bisfed Regional Open Zagreb 2019. Organizatori ovog natjecanja, koje se po prvi put održava u Hrvatskoj, su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom.

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije, a ukupno će se odigrati 155 mečeva. Natjecanja parova se održavaju 30. ožujka, a finala parova planirana su za nedjelju 31. ožujka. Parovi će odigrati 50 mečeva. Prijavljeno je 18 zemalja s ukupno 87 sportaša svi u invalidskim kolicima jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize. Uz svakog natjecatelja dolazi minimalno jedan asistent, a kad se na to doda i broj pratećeg osoblja, vodstvo reprezentacija,izbornici, treneri, fizioterapeuti, suci i delegati broj osoba koje dolaze se penje i na 250 osoba.

Hrvatske boje branit će 11 sportaša predvođeni trenutno devetim igračem sa svjetske rang liste Davorom Komarom te 13. parom na svjetskoj rang listi u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa Osmanović

“U Zagrebu sam u svojoj kategoriji prvi nositelj i vjerujem da ću osvojiti prvo mjesto te na svoj konto upisati novih 15 bodova na svjetskoj rang listi tako da vjerujem da ću nakon Zagreba se popeti s devetog na šesto mjesto svjetske tablice u kategoriji BC4. Ovih mjeseci sam izuzetno naporno radio i vjerujem da ću od Zagreba pa do kraja godine trasirati svoj put za Tokio i tako postati prvi hrvatski paraolimpijac u boćanju osoba s invaliditetom“, poručio je Komar.

Tomislav Bunjevac, izbornik hrvatske vrste istaknuo je da je natjecanje u Zagrebu rezultat kvalitetnog rada kako Saveza tako i sportaša kojima će Zagreb zasigurno dati motiv više da napreduju na svjetskoj rang listi. Bunjevac najviše očekuje od Davora Komara i Melise Osmanović, koja će s Komarom nastupiti u parovima. Nakon Zagreba naše reprezentativce očekuje Svjetski kup u Hong Kongu početkom svibnja, a u kolovozu nastupaju na Europskom prvenstvu u španjolskoj Sevilli.

Natjecanje u Zagrebu bit će svakako velika odskočna daska za naše mlade i perspektivne sportaše, a realno je za očekivati da će Hrvatska po prvi put imati svojeg predstavnika u boćanju na paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

PARAOLIMPIJCI