Đerek: Publika u Osijeku može očekivati vrhunsku gimnastiku i dobru zabavu!

Đerek

Hrvatska olimpijka i jedna od ponajboljih hrvatskih gimnastičarki, Ana Đerek, nakon prošlogodišnjeg propuštanja DOBRO World Cupa u Osijeku zbog ozljede, u Gradski se vrt vraća u punom sjaju.

Iza Ane je vrlo dobar početak sezone – nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu i Dohi, te nastup na Europskom prvenstvu koje je prošlog mjeseca održano u poljskom Szczecinu. 20-godišnja Splićanka u Gradskom će vrtu nastupiti u svoje dvije najjače discipline – gredi i parteru,.

Najavila je što je pripremila domaćoj publici: “Prvo natjecanje nakon Europskog prvenstva znači da sam već dosta i umorna,” u šali je poručila pa dodala:

“Spremna sam za nove izazove i dobre rezultate. Za nastavak sezone svako uspješno odrađeno natjecanje dobar je korak naprijed, pa se nadam da će tako biti i u Osijeku.”

Ana obožava nastupati u Gradskom vrtu: “Osijek je za mene poseban zbog publike, naravno – zbog toga se ponajviše volim ovdje vraćati. Iako sam se natjecala na velikim natjecanjima i u dvoranama diljem svijeta, ovakvu atmosferu sam doživjela samo na našem Svjetskom kupu u Osijeku. I to je zbilja nešto posebno.”

“Nastupala sam ovdje dva puta, 2015. i 2017. godine. Na svom prvom Svjetskom kupu u Osijeku osvojila sam peto mjesto na parteru, dok sam dvije godine kasnije bila šesta. Prošle sam godine morala preskočiti to natjecanje, kao i brojna druga, stoga mu se ove godine baš posebno veselim – i to će biti moja posebna uspomena!”

Pokušat će vježbama s Europskog prvenstva napraviti što bolji rezultat: “U Osijeku se natječem u svojim standardnim disciplinama – na gredi i na parteru, a vježbe koje pripremam iste su one koje sam prije mjesec dana izvodila na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Pretpostavljam da će konkurencija biti jaka kao i svake godine do sad i mislim da je jedan od glavnih razloga za to stvarno super organizacija samog natjecanja te da se natjecatelji zbog toga iz godine u godinu vraćaju u Osijek. Publika može očekivati vrhunsku gimnastiku i dobru zabavu, naravno.”

Kvalifikacije su 23. i 24. svibnja, a završnica u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja. Osim sportskog programa najavljen i bogat zabavni program u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan & Fiumens te Massimo.

OSTALI SPORTOVI