Đerek, Srbić i Ude u finalu: Ovdje je stvarno jaka konkurencija!

Ana Đerek

Ana Đerek, Tin Srbić i Filip Ude plasirali su se u finala Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu, nakon što su ostvarili odlične rezultate u kvalifikacijama svojih najjačih sprava.

Prvo ovosezonsko finale na svom velikom natjecanju u 2019. godini izborila je Ana Đerek, koja je u kvalifikacijama partera zauzela osmo mjesto s ocjenom 12.833 te će u nedjelju braniti prošlogodišnje zlato.

Ana je nastupila i u kvalifikacijama grede gdje se plasirala na 12. mjesto (11.700).

“Parterom sam posebno zadovoljna jer je, eto, prvo natjecanje, a malo sam i bolesna. Ovdje je stvarno jaka konkurencija, a uspjela sam ući u finale, i to kao osma, što je meni osobno i najslađe! Super sam zadovoljna i s gredom čak, na kojoj sam, iako sam pala, završila na 12. poziciji,” osvrnula se hrvatska gimnastičarka.

Svoje drugo finale ove sezone izborio je Tin Srbić koji je u kvalifikacijama preče osvojio visokih 14.400 bodova te zauzeo drugu poziciju. Prvi je bio Japanac Hidetaka Miyachi (14.566).

Preču je u Bakuu radio i naš, ponajprije konjaš, Filip Ude koji je zaradio 12.366 bodova te natjecanje na toj spravi završio na 21. mjestu. Filip je ostvario četvrti rezultat na konju s hvataljkama te se s ocjenom 14.566 plasirao u finale.

“S konjem sam danas super zadovoljan! Napravio sam malo slabiju vježbu nego što sam planirao, borio sam se i nekako mi je bilo dosta teško… Kao da sam ‘čupao’ sve elemente. Na kraju sam uspio super napraviti cijelu vježbu, što je stvarno super i moram biti zadovoljan. U finalu mislim da ću raditi 6.0, 6.1 vježbu, bez Busnarija, i očekujem i želim samo da vježbu napravim od početka do kraja,” pojasnio je Ude.

Robert Seligman ostao je bez finala te je za svoju vježbu ocijenjen s 12.900, što je bilo dovoljno za 22. mjesto.

Sva tri hrvatska finala Svjetskog kupa u Bakuu na rasporedu su u nedjelju.

OSTALI SPORTOVI