Dinamo bez Bjelice rutinski protiv Puljana: Nakon Hajduka došlo je do emocionalnog pražnjenja

Dinamo, Maksimir

U 26. kolu HT Prve lige Plavi su na Maksimiru upisali zasluženu 2:0 pobjedu protiv Istre 1961. Pogodak je već u drugoj minuti susreta postigao Emir Dilaver, a u drugom dijelu na listu strijelaca upisao se Lovro Majer.

Plave je u ovoj utakmici s klupe vodio trener Rene Poms koji će Nenada Bjelicu mijenjati u četiri utakmice, zbog kazne od mjesec dana koju odrađuje glavni trener Dinama.

“Otvorili smo utakmicu ranim pogotkom, ali u prvom dijelu nismo baš igrali onako kako smo zamislili,” istaknuo je Dinamov trener Rene Poms.

Prije početka utakmice obilježen je CAFE Akcijski tjedan integracije osoba s invaliditetom u nogomet. Kao pratitelji igrača izašlo je 11 djece s Downovim sindromom, inače štićenici Udruge za Down sindrom Zagreb i polaznici Taekwondo škole Čigra.

“U prvom smo dijelu predugo držali loptu, sporo razvijali akcije… Lopta nije išla brzo. Na poluvremenu smo razgovarali i analizirali situaciju pa smo u drugom dijelu zaigrali brže, dolazili u prilike za pogodak… Nakon onakvih utakmica kakva je bila naša prethodna protiv Hajduka uvijek dolazi do emocionalnoga pražnjenja pa je teško u prvom sljedećem dvoboju držati jednaku razinu intenziteta. Naravno, dobro je što smo utakmicu završili bez primljenoga pogotka,” dodao je pomoćnik Nenada Bjelice.

U posljednjoj utakmici ovog kola Gorica dočekuje Lokomotivu.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET