Dinamo i Rijeka saznali moguće suparnike za ulaz u Ligu prvaka i Europsku ligu

Rujevica

U ponedjeljak je održan ždrijeb posljednjeg, četvrtog kola kvalifikacija Lige prvaka i Europske lige.

Hrvatski prvak Dinamo u trećem se pretkolu Lige prvaka sastaje s mađarskim prvakom Ferencvarosem, a kuglice su u Nyonu odredile da će bolji iz tog dvoboja za posljednju prepreku na putu do Lige prvaka imati ukupnog pobjednika dvoboja norveškog Rosenborga i slovenskog Maribora.

Prva će utakmica play-offa biti odigrana 21. kolovoza u Zagrebu ili Budimpešti, a uzvrat je na rasporedu 27. kolovoza u Trondheimu ili Mariboru.

Ukoliko zagrebački Modri ne uspiju izbaciti Mađare, zaigrat će u play-offu Europske lige, gdje ih čeka pobjednik susreta izraelskog Maccabija iz Tel Aviva i litavske Suduve.

U posljednjem pretkolu Europske lige nastupit će i Rijeka, ukoliko u trećem pretkolu svlada škotski Aberdeen. U tom će slučaju igrati protiv boljeg iz ogleda ciparske AEK Larnace i belgijskog Genta.

Utakmice četvrtog pretkola Europske lige na rasporedu su 22. i 29. kolovoza. Uzvratna utakmica igrala bi se u Rijeci.

“Nismo se puno osvrtali na ždrijeb, to je nešto na što nemamo nikakav utjecaj,” rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.

“Koncentrirani smo jedino i isključivo na utakmice protiv Aberdeena. Gledamo jedino prema tim ogledima, i sve što mogu reći je daj Bože da ćemo za desetak dana imati pravo razmišljati i o drugim protivnicima,” zaključio je Mance.

NOGOMET