Dinamo na praznom Maksimiru brani dva gola prednosti: Trebamo biti apsolutno usredotočeni i ozbiljni

Bjelica

Nogometaši Dinama večeras od 20 sati na praznom Maksimiru brane 2:0 prednost iz Tbilisija protiv gruzijskog Saburtala.

Prednost Plavima u Tbilisiju osigurali su Oršić i Petković.

Uzvratni dvoboj drugog kola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka igrat će se bez navijača na tribinama, nakon nove kazne Uefe nakon utakmice s Benficom, zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i ‘rasističkog’ ponašanja. Dinamu prijeti još jedan susret pred praznim tribinama, ako u razdoblju od dvije godine navijači ponove rasističko ponašanje.

“Spremni smo i puni samopouzdanja!”

“U kadru nam je više od 20 igrača spremnih za utakmicu što znači da imamo ‘slatke brige’, iako imamo nekoliko izostanaka. Ali, tu su ‘slatke brige’ oko toga koga ubaciti u prvih 11, isto kao oko šireg kadra od 18 igrača. Za to su ‘krivci’ sami igrači. Svi koji su dosad igrali ispunili su moja očekivanja. Imali smo, k tome, atipične pripreme gdje smo priključivali igrače u pet, šest različitih termina pa smo trebali koordinirati pripreme svakog ponaosob što nije lagano. Ali, doveli smo se na zadovoljavajuću razinu. Trebamo od prve do zadnje minute biti apsolutno usredotočeni i ozbiljni. Saburtalo je dobra momčad, a ako im date prostor, oni ga znaju iskoristiti,” najavio je trener Bjelica pa dodao:

“Najvažnije je da mi budemo na svojoj maksimalnoj razini. Od igrača tražim da svoje zadatke ispunjavaju maksimalno ozbiljno i koncentrirano i to je jedino na što smo fokusirani. Na drugo ne možemo utjecati, ali možemo na ono što se događa na terenu. Moramo biti onakvi kao u ove prve četiri utakmice u sezoni, dakle da igrači pruže maksimum. Nažalost, morat će to pred praznim tribinama. U svakom slučaju, pobjeda bi nam još više nadogradila samopouzdanje u sljedećim utakmicama,” prenosi službena klupska stranica.

Mogao bi zaigrati i povratnik Dani Olmo i novopridošli Moubandje: “Njih će dvojica biti u kombinacijama za ovu utakmicu. Vidjet ćemo koliko, ovisit će o utakmici. Planiramo im dati koju minutu, a koliko će to biti, vidjet ćemo. Imamo cijeli kadar na raspolaganju iako je tu nekoliko ozlijeđenih. Svi su prošli pripreme, odradili smo što smo planirali, na raspolaganju nam je 24, 25 igrača što je za mene u ovom trenutku veliki luksuz.”

Dino Perić vjeruje u nastavak pozitivnog niza: “U prve četiri utakmice u sezoni upisali smo sve četiri pobjede i atmosfera je samim time odlična. Jedva čekamo utakmicu! Saburtalo je pokazao da je stvarno dobra momčad, nemaju pritisak rezultata i sigurno je da dolaze tražiti prolaz, neće se predati. Čeka nas dobra, teška utakmica, ali mi vjerujemo u sebe. Odlično smo ušli u sezonu i idemo nastaviti pozitivan niz!”

NOGOMET