Dinamo u derbiju gostuje na Gripama, Osječani dočekuju prvaka

Dinamo

Većina utakmica 5. kola 1. HMNL odigrat će se u petak, a najzanimljivije bi trebalo biti u Splitu gdje istoimeni domaćin dočekuje zagrebački Futsal Dinamo. Sraz je to velikih rivala iz prošlih sezona koji su se borili za vrh tablice, no sada je situacija nešto drukčija. I Splićani i Zagrepčani su ušli loše u novu sezonu i nakon četiri kola nalaze se na 11., odnosno osmom mjestu tablice.

Stoga je utakmica na Gripama od velikog značaja za obje momčadi, a bit će posebna i za Jakova Grcića koji će po prvi puta u dresu Dinama zaigrati protiv svog donedavnog kluba. Aktualni prvak i trenutni lider Novo Vrijeme gostuje u Osijeku koji se također mora ‘probuditi’ jer ima samo tri boda iz četiri utakmice. Ipak, bit će se teško ‘vaditi’ protiv Makarana kojima sjajno ide i na domaćem, ali i na europskom planu.

Square je vrlo dobro otvorio ovu sezonu i dijeli vrh tablice s Makaranima, a nove bodove Dubrovčani očekuju i danas kada u ŠD Gospino Polje dolazi Brod 035 koji se pokazao kao ‘tvrd orah’ i svakome je dostojan suparnik. Trećeplasirani Vrgorac pred svojima navijačima dočekuje novog prvoligaša iz Splita Universitas, a drugi novak u ligi Jesenje u svojoj dvorani igra protiv Alumnusa. Poslije poraza od Futsal Dinama, Uspinjača će loviti bodove u Sutinskim vrelima protiv Crnice.

1. HMNL, 5. kolo:
02.11., 19:00 Square – Brod 035
02.11., 19:15 Vrgorac – Universitas
02.11., 19:30 Split – Futsal Dinamo
02.11., 20:00 Osijek Kelme – Novo Vrijeme
04.11., 18:30 Uspinjača-Gimka – Crnica
04.11., 19:00 Jesenje – Alumnus

O budućnost Dinama na javnoj tribini

Kakva je najbolja budućnost za Dinamo, preoblikovanje u športsko dioničko društvo, koje zagovara aktutalna uprava kluba ili ustroj kao udruga građana po modelu da svaki član kluba može birati upravu, koju zagovaraju brojni navijači pitanje je na koje će se pokušati dobiti odgovor idućeg utorka, 6. studenog u kazalištu Vidra s početkom u 20h.

Udruga članova Dinamo “Dinamo to smo mi” organizira javnu tribinu pod nazivom “Dinamo – jučer, danas, sutra; preoblikovanje ili udruga građana” na kojoj će nekoliko panelista diskutirati o situaciji o klubu i njegovoj budućnosti. Ulaz na tribinu je besplatan, a pozvani su svi navijači i članovi Dinama bez obzira na svoj stav o ovoj temi.

“Glavni cilj tribine jest u konstruktivnoj raspravi argumentima pokrenuti raspravu o Dinamu i sučeliti stavove svih povezanih s Dinamom bez obzira na njihovo viđenje budućnosti kluba. Vjerujemo da je sazrijelo vrijeme da se o Dinamu raspravlja javno i pred zainteresiranom publikom”, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi” i podsjetio:

“Još početkom travnja kada je udruga osnovana i predstavljena želja je bila pozitivnim i afirmativnim idejama vratiti dinamovce tamo gdje pripadaju. Od prvih dana smo tvrdili da Dinamo ima velik broj navijača koje samo treba probuditi. Odlični rezultati pokrenuli su taj trend, no smatramo kako se ovakvim javnim tribinama može dodatno stvoriti pozitivno ozračje oko kluba”.

Na tribinu su pozvani i predstavnici GNK Dinamo.

“Poslali smo poziv u klub pa pošalju predstavnike koji bi bili panelisti jer ovom tribinom želimo pridonijeti kvaliteti upravljanja Dinama. Do sad se o budućnosti Dinama govorilo samo iz prostorija kluba, ili iz naših medijskih nastupa, a sada je prilika da se svi zajedno, sa svojim argumentima obratimo navijačima i članovima na ovakvom javnom događanju. Nadamo se da će klub prihvatiti ovaj poziv”, kazao je Juraj Čošić.

Osim predstavnika kluba, te Udruge “Dinamo to smo mi”, kao sudionici su pozvani i neki bivši igrači, ekonomisti, športski menadžeri i novinari koji su upućeni u tematiku i za koje u Udruzi “Dinamo to smo mi” vjeruju kako mogu doprinijeti kvalitetnoj raspravi.

“O konačnoj listi sudionika obavijestit ćemo tijekom vikenda jer čekamo sve konačne potvrde, ali uvjereni smo da sva imena jamče kvalitetnu raspravu i početak dijaloga o Dinamu”, dodaje Čošić.

Također, omogućen je i prijenos tribine na jednom TV kanalu.

NOGOMET