Dinamo u Milanu protiv Atalante: Sve je pod kontrolom, s velikim optimizmom čekamo utakmicu

Bjelica

Nogometaši Dinama otputovali su u Milano gdje ih očekuje dvoboj petog kola Lige prvaka s Atalantom.

Važan okršaj koji će usmjeriti ovosezonsku sudbinu hrvatskog prvaka igra se u utorak od 21 sat.

“Nema niti jednog razloga za biti negativan. Ekipa je u dobroj formi, dobro igraju, iz utakmice u utakmicu pokazuju svoju kvalitetu, i protiv ovih najjačih protivnika u HNL-u i u Europi. Sve je pod kontrolom, imamo dobro raspoloženje i s velikim optimizmom očekujemo utakmicu,” najavio je trener Nenad Bjelica.

“Ići ćemo agresivno i disciplinirano. Protiv Atalante se mora tako igrati jer oni tako igraju, vrlo agresivno s presingom po cijelom terenu. Mi ćemo im se suprotstaviti pa ćemo vidjeti. Ne mogu predvidjeti kakav će biti njihov pristup, znam kakav će biti naš i to je ono najvažnije. Ući ćemo u utakmicu odlučni i hrabri, ići na pobjedu i tri boda pa ćemo vidjeti što će nam donijeti utakmica,” prenosi službena klupska stranica.

Plavi mogu izboriti osminu finala Lige prvaka, što bi bio povijesni uspjeh…

“Ne znam što može presuditi. Uvijek je potrebna velika doza agresivnosti, maksimalno ispunjavanje zadataka… vidite kako je nogomet nepredvidiv, kako utakmice završavaju, kakvi se preokreti događaju, nikad ne možete vjerovati da će utakmica završiti ovako ili onako. Mi vjerujemo u dobru igru, u zalaganje naših igrača i u pobjedu. Ovo je veliki privilegij igrati Ligu prvaka i u petom kolu sa šansama da se prezimi i u Ligi prvaka i u Europskoj ligi. Nitko to nije očekivao. Dinamo je ekipa koja je dosta godina neslavno prolazila u Ligi prvaka. Sad smo konkurentni sa svima i bit ćemo do zadnjeg kola, kako god da završi ova utakmica imat ćemo u zadnjem kolu šanse da prezimimo u Europi,” zaključio je Bjelica.

INFORMACIJE ZA NAVIJAČE DINAMA U MILANU

U nastavku donosimo informacije za navijače Dinama za utakmicu 5. kola Lige prvaka Atalanta BC – GNK Dinamo na stadionu San Siro u Milanu 26.11. u 21:00h.

Stadion San Siro otvara se za navijače u 18:00 sati.

DOLAZAK NA STADION

Dolazak do stadiona moguć je javnim gradskim prijevozom i vozilima kojima su navijači doputovali u Milano.

Za sve one koji dolaze javnim prijevozom (avioni, vlakovi, autobusi i sl.), za dolazak od grada do stadiona preporuča se upotreba Metroa.

METRO

Ljubičasta linija Metroa M-5 dovest će vas do stanice „San Siro Stadio“, to je zadnja stanica i ujedno stanica na kojoj se nalazi stadion. Od stanice do ulaza za gostujuće navijače ima oko 50 metara, cijelim putem nalaze se putokazi koji će vas usmjeravati prema gostujućem ulazu.

OSOBNA VOZILA

Oni koji dolaze osobnim vozilima, kombi vozilima ili autobusima, imaju parkiralište neposredno uz ulaz broj 10 „gate 10“, odakle je jedino moguć ulazak na stadion.

Na prilaznim pravcima stadionu provodit će se stroga kontrola personalizacije ulaznica, s ciljem segregacije navijača, stoga apeliramo na sve navijače da svoje ulaznice osiguraju putem službenih kanala GNK Dinamo, jer jedino na taj način mogu izbjeći eventualne neugodnosti prilikom dolaska na stadion.

VAŽNO!

Svi navijači koji dolaze na stadion, bilo da dolaze vozilima ili javnim prijevozom, obvezni su proći kroz parkiralište za gostujuće navijače, jer je ono jedino vodi do ulaza za sve gostujuće navijače odnosno do ulaza broj 10, „gate 10“. Nakon što navijači prođu vertikalne barijere (kentaure) na „gate 10“, bit će usmjereni prema tornju broj 9, koji ih vodi izravno na sektor za gostujuće navijače.

Milan Metro


Parkiralište
 za navijače GNK Dinamo;

gate 10 – ulazak u krug stadiona;

toranj 9 – ulazak na navijački sektor.

 

SEKTORI ZA NAVIJAČE DINAMA

Obavijesti Atalanta BC navijačima GNK Dinamo

Mole se navijači koji nemaju ulaznice za utakmicu 5. kola Lige prvaka da ne dolaze u Milano. Ulaznice nije moguće kupiti na dan utakmice, a ljudi bez karte bit će sankcionirani prema talijanskom zakonu.

Podaci na ulaznici MORAJU BITI istovjetni s podacima s osobnog dokumenta – osobne iskaznice ili putovnice.

Izgubljene ulaznice ne mogu se ponovno izraditi. Svaka je ulaznica je jedinstvena, i nije moguće izdati kopiju.

Hrvati ne mogu kupiti ulaznice za domaće tribine. Hrvatskim državljanima nije dozvoljen ulazak na druge dijelova stadiona, osim na gostujuću tribinu.

FC Atalanta je blokirala internet prodaju ulaznice hrvatskim državljanima, jer oni ne prodaju ulaznice navijačima GNK Dinamo.

DOZVOLJENI PREDMETI

Dozvoljeno je unošenje navijačkih bubnjeva (najviše 2 bubnja) i megafoni (najviše 2 megafona), također je dozvoljeno unošenje transparenata i koreografije koja je pravovremeno najavljena i odobrena od strane FC Atalanta i lokalne policije. Sve što nije prijavljeno organizatoru i ranije odobreno neće moći biti unijeto u stadion.

NOGOMET