Dinamov ‘Fair play na tribinama’

Fairplay

Projektom ”Fair play na tribinama” GNK Dinamo i Hrvatski Crveni križ žele umjesto plaćanja kazni za ponašanje navijača novac pokloniti onima kojima je to najpotrebnije – djeci, mladima i socijalno ugroženima. Ukoliko ne bude kažnjen od strane HNS-a ili UEFA-e za upotrebu pirotehnike te za rasizam, diskriminaciju i govor mržnje na pojedinoj utakmici, klub će od svake utakmice HT Prve lige i Hrvatskog kupa te od svake UEFA utakmice izdvojiti određeni novčani iznos. Kampanja uključuje ponašanje navijača Dinama na stadionu Maksimir, ali i na gostujućim utakmicama, a misija je i osigurati da momčad Dinama ima pravu, glasnu i zdravu podršku s tribina u lovu na nove pobjede i trofeje te u ostvarenju novih povijesnih trenutaka.

U prvoj momčadi Dinama uz domaće zagrebačke dečke postoji niz igrača iz drugih dijelova Hrvatske, iz drugih zemalja, druge boje kože, nacionalnosti ili vjeroispovijesti. Svaki se igrač stranac u Dinamu osjeća kao kod kuće, a u momčadi vladaju iznimno poštovanje i zajedništvo. Ista pravila trebaju vrijediti i na tribinama među navijačima koji su 12. igrač naše momčadi.

Zastave, zastavice, navijačke pjesme o Dinamu, pljesak i pjesma, to je ono što momčadi treba u borbi za svaku pobjedu. Ponašanja koja mogu ugroziti ljudski život i sudionike nogometne utakmice, kao i ponašanja koja nisu u skladu s hrvatskim zakonima trebaju se zaustaviti, pa tako i kada se radi o događanju koje se zove sportska priredba, odnosno nogometna utakmica, prenosi gnkdinamo.hr.

Na kraju prvog dijela sezone od svake utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, Hrvatskog kupa i UEFA natjecanja koja prođe bez kazne za ponašanje navijača Dinama prikupljeni će iznos putem službenog natječaja i odluke komisije biti dodijeljen određenim udrugama djece, mladih i ugroženih socijalnih skupina kojima je potrebna pomoć. Iznos koji će GNK Dinamo izdvojiti za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa bit će 10 tisuća kuna, dok će za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu klub izdvojiti 5 tisuća eura.

Projekt se odnosi na ponašanje navijača Dinama za vrijeme utakmica, a vrijedi na domaćim utakmicama na stadionu Maksimir, kao i na gostovanjima u domaćim i europskim natjecanjima. Uoči početka svake utakmice na Maksimiru, klub će na semaforu prikazati promotivni spot, dok su kampanju otvorili igrači Dinama i Lokomotive uz prigodne majice na utakmici 1. kola HT Prve lige, 19. srpnja.

Nakon povijesne prekrasne sezone prva momčad krenut će prema Ligi prvaka nažalost bez podrške svojih navijača, s obzirom na kaznu UEFA-e iz prošle sezone i odigravanje utakmica 2. pretkola bez navijača Dinama. Za gostujuću utakmicu klub nema pravo prodaje ulaznica svojim navijačima, dok će susret na Maksimiru biti zatvoren za gledatelje. GNK Dinamo vjeruje da su to zadnje dvije utakmice na kojima će Plavi do pobjede juriti sami bez podrške navijača.

KAZNE GNK DINAMO

GNK Dinamo u sezoni 2018/19. platio je ukupno 311.000,00 eura kazne UEFA-i za 11 utakmica, a upravo je to sezona u kojoj je plaćen najveći iznos kazni u povijesti kluba.

Od 2008. godine do danas ukupan iznos plaćenih kazni iznosi 1.084.719,00 eura, dok se odnosi na 61 utakmicu u tom periodu. U posljednjih sedam sezona Dinamo je zbog rasizma i pirotehnike kažnjen na 22 utakmice, a ukupni je iznos kazni za te utakmice bio 563.750,00 eura.

Tijek prikupljanja novca moguće je pratiti na web stranici fairplay.gnkdinamo.hr.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

GNK Dinamo u novoj će sezoni uz pohod na nove uspjehe i trofeje imati i jednu plemenitu misiju. Aktualni prvak Hrvatske i najtrofejniji hrvatski nogometni klub te partner projekta Hrvatski Crveni križ pokrenuli su društveno odgovornu kampanju naziva ”Fair play na tribinama” ⚽️ Nakon svake službene utakmice u sezoni 2019/20. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen do strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos za potrebe djece, mladih i socijalno ugroženih osoba i obitelji Više na www.gnkdinamo.hr ✌ #dinamozagreb #fairplaynatribinama @hrvatski_crveni_kriz #dinamo #zagreb #hrvatska #croatia #football @connectedcontent

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: