Div sa Šalate i u Rimu bez drugog kola, Ćorića eliminirao kvalifikant Kukuškin

Karlović, Twitter

Ivo Karlović nije uspio proći niti prvo kolo ATP Masters 1000 turnira u Rimu, nakon što je eliminiran na otvaranju turnira prošlog tjedna u Madridu.

Latvijac Gulbis bio je prevelika prepreka za Diva sa Šalate, koji je osvojio prvu dionicu u tie-breaku, ali nakon toga nije imao dogovor za igru suparnika.

Karlović je u prvom setu spasio jednu set-loptu Gulbisa, kod zaostatka 5:4 u gemovima, ali se odlično oporavio u 13. igri uvjerljivo stigao do prednosti. Međutim, nakon toga servis ga više nije služio na najbolji mogući način. U drugom i treće setu po dva puta je gubio svoj početni udarac i Latvijac je bez previše problema, nakon dva sata provedenih na terenu, stigao do pobjede i prolaza u drugo kolo.

Više uspjeha nije imao niti Borna Ćorić, kojeg je u tri seta eliminirao kazahstanski kvalifikant Mihail Kukuškin, 87. tenisač svijeta, nakon gotovo tri sata borbe.

U prvom setu Kukuškin je prvi stigao do breaka, ali je Ćorić uspio poravnati, povesti i propustiti set-loptu na servisu suparnika kod vodstva 5:4.U 13. igri oba igrača imala su problema sa svojim početnim udarcem, a mladi Hrvat je propustio vodstvo 5-3 i servis, nakon čega je protivnik zaredao sa četiri uzastopna poena.

Drugi set je Ćorić otvorio s dva breaka i 4:0 vodstvom, ali je Kukuškin uspio nadoknaditi zaostatak i doći do 5:5. Ipak, Ćorić ponovno oduzima početni udarac protivnika i bez izgubljenog poena dolazi do poravnanja.

Kada se činilo da je hrvatski tenisač uhvatio dobar ritam, Kukuškin u trećem setu odmah dolazi do breaka, vodstva 5:2, a bez obzira što je Ćorić osvojio tri gema u nizu ponovno gubi svoj servis i Kukuškin prolazi u drugo kolo, s konačnih 6:7, 7:5 i 4:6.

(Foto: Twitter)

TENIS