Doček Vatrenih!

Trg

Bez obzira na ishod nedjeljnog finala Svjetskog prvenstva Vatreni će u ponedjeljak u Lijepoj našoj imati spektakularan doček na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića!

Dolazak nogometne reprezentacija u zagrebačku zračnu luku predviđa se oko 13 sati, a naši junaci će slavljeničkim autobusima, s otvorenim krovom, krenuti prema centru hrvatske metropole.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, Kolinda Grabar-Kitarović će na Pantovčaku u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje.

Hrvatska je uvijek samnom gdje god da ja idem #vatreni #foreign #blessed #life

Objavu dijeli Damir (@moneyflacko)

Očekuje se kako će naše nogometaše pozdraviti ukupno više stotina tisuća ljudi.

#croatia #worldcup2018 #mandzukic #zadar #hrvatskausrcu #

Objavu dijeli Jasna (@jasniiiv)

Zagrebačka PU: Posebna regulacija prometa

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14 do 15.30 sati. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti od broja sudionika i situacije na terenu, i to:

– ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

– ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „ zeleni val“ Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku, – ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila „zelenim valovima“ Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

Molimo građane grada Zagreba da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a. Molimo sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor u vremenu od 8 sati do završetka događaja.

Skrećemo pozornost građanima da se sukladno Pravilniku o sustavima bespilotnih zrakoplova (NN 49/15) bez odobrenja Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ne smiju koristiti bespilotne letjelice – dronovi za snimanje iz zraka.

Molimo sve građane i sudionike događaja da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenog događanja.

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su: – autocesta A3 „zagrebačka obilaznica“; – Slavonska avenija – Zagrebačka avenija; – Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija; – Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su: – Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec; – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak; – Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av.G.Šuška.

NOGOMET