Dogovorena suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom: Karate postaje dostupan svima

Karate, HPO

Hrvatski karate savez i Hrvatski karate savez osoba s invaliditetom potpisali su Ugovor o sportskoj suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom.

“Potpisivanje Ugovora o sportskoj suradnji za Hrvatski karate savez predstavlja jedan završetak duge suradnje HKS, HPO i HKSOI”, istaknuo je predsjednik HKS-a Davor Cipek i dodao:

“Ovim sporazumom smo na početku još uspješnije i kvalitetnije suradnje u parakarateu tako da sam iznimno sretan, jer je od danas hrvatski karate sport postao dostupan svima onima koji se žele s njim baviti bez obzira jesu li ili nisu osobe s invaliditetom. Samo mogu još jednom naglasiti da je HKS danas dobio još jednog partnera kao što je Hrvatski paraolimpijski odbor”, zaključio je Cipek.

“Potpisivanje ovog tripartitnog ugovora je doista veliki događaj za cjelokupni sport osoba s invaliditetom i predstavlja jedini ispravni način kako bi se svi sportski savezi trebali ponašati poput HKS-a i HKSOI-a” ističe predsjednik HKSOI-a Danijel Kufner te dodaje:

“Mi smo tako formalizirali našu suradnju koja traje od daleke 2009. godine kada je krenula parakarate priča osnutkom Parakarate kluba Hvidra iz Osijeka s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u karate”, zaključio je Kufner.

“Ono što me posebno veseli jest činjenica da je ovaj ugovor HPO-a jedan od rijetkih ugovora s nekim nacionalnim savezom koji okuplja sportaše bez invaliditeta”, ističe predsjednik HPO-a Ratko Kovačić te nastavlja:

“Potpisivanje ovog dokumenta svakako znači novi impuls da još jače i bolje budemo organizirani u parakarateu. A, da je doista tako potvrđuje i činjenica da je HKS u sklopu svoje akademije koja educira trenere za ovaj sport uključila i školovanje kadrova za parakarate”, zaključio je Kovačić.

HKSOI trenutno broji šest klubova s preko trideset parakaratista iz svih kategorija tjelesnog oštećenja. Svi oni se natječu isključivo u katama, a iza njih su nastupi na četiri svjetska i dva europska prvenstva.

PARAOLIMPIJCI