Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić najbolja ekipa Hrvatske: Povijesni dan za sve paraolimpijce!

Martin, Perković, SN

U 65. izboru Sportskih novosti za najbolje sportaše u 2016. godini proglašeni su zlatna olimpijka Sandra Perković i srebrni iz Rija Damir Martin.

Damir je završio ispred olimpijskog pobjednika Josipa Glasnovića i Luke Modrića, europskog i svjetskog klupskog prvaka, dok je Sandra uzela nagradu ispred zlatne olimpijke Sare Kolak i paraolimpijske pobjednice Sandre Paović.

Taa daaa #sportašgodine #sportskenovosti #samoljubav

Fotografiju objavljuje Damir Martin (@damir_martin)

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su nagradu kao najbolja ekipu, dok su veslački dvojac, braća Valent i Martin Sinković najbolja momčad…

“Ovo je povijesni dan za nas dvije, ali i za paraolimpijski sport i sve paraolimpijce jer smo prvi put u konkurenciji s ostalim sportašima,” rekla je nakon primanja nagrade Helena Dretar Karić, srebrna iz Rija.

Olimpijskim pobjednicima Sinkovićima su konkurencija bili zlatni iz Rija Igor Marinić i Šime Fantele te europski vaterpolski prvaci VK Jug Croatia osiguranje.

Nagrada za fair play pripala je Branku Radičeviću, nogometašu kluba Budainka Kolonija, koji je namjerno promašio jedanaesterac, prosvjedujući na taj način protiv lošeg i tendencioznog suđenja u 4. kolu 2. ŽNL. Zbog tog je poteza izbačen iz kluba!

 

DRUŠTVENE MREŽE PARAOLIMPIJCI