Duvnjak i Cindrić moći će igrati na Euru, ako će imati dva uazstopna negativna PCR testa

Cindrić, HRS

Europska rukometna federacija (EHF) izmijenila je dio higijenskog koncepta za nadolazeće Europsko prvenstvo. Poštujući sve preporuke javnih zdravstvenih institucija, EHF je odlučio da će obvezna karantena za sve Covid – 19 pozitivne igrače i članove stručnog stožera reprezentacija iznositi pet (5) dana od pozitivnog rezultata PCR testa te će za povratak u natjecanje biti obavezna dva negativna rezultata PCR testiranja u minimalnom razmaku od 24 sata.

Druga odluka EHF-a odnosni se na listu od 35 igrača koju su izbornici morali ranije prijaviti, a sada se omogućava pozivanje igrača koji nisu na toj listi. 

Koronavirus je ‘ušao’ i u redove reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je također trebala igrati na Croatia Cupu. Kako je već ranije bio dogovoren nastup Rusije na tom turniru, Hrvatsku rukometni savez brzo je reagirao i tijekom večeri dogovorio dva prijateljska susreta s tom selekcijom. Prvi će se igrati u petak, 7. siječnja u 16 sati i 45 minuta, a drugi u subotu 8. siječnja, u isto vrijeme.

Nema sumnje da će to za oba izbornika biti odlična prilika da provjere sve raspoložive snage i testiraju spremnost svojih igrača nakon pet dana priprema u ovoj trećoj fazi.

Hrvatska je nakon dolaska u Osijek na završne pripreme najprije zbog ozljede ostala bez Luke Šebetića. Umjesto njega, izbornik je pozvao Šimu Ivića. Odmah nakon toga, PCR testiranje otkrilo je da su kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni i morali su u izolaciju. S obzirom da osjeća posljedice lakše ozljede mišića nadlaktice desne ruke, iz preventivnih razloga dvoboje Croatia Cupa morat će propustiti i Marko Mamić. S

toga, izbornik je uputio naknadni poziv Tinu Lučinu.

RUKOMET