Dvoboj Nade i Zagreba napokon je derbi, svi ljubitelji ragbija na Starom placu doći će na svoje

Damir Conci RK Zagreb, B Rožman

Nakon uspješno završenog ciklusa reprezentativnih utakmica ove subote nastavlja se Prvenstvo Hrvatske. Na Starom placu splitski ragbijaši dočekuju momčad Zagreba. Odavno susrete ovih momčadi nismo stavljali u kategoriju prvenstvenih derbija, no, ve sezone slika se promijenila i u subotu ćemo gledati susret dviju dosad neporaženih momčadi u PH.

Momčad Zagreba pojačana s nekoliko kvalitetnih igrača ušla je vrlo dobro u sezonu te upisala dvije vrijedne pobjede. Dobili su Sinj, na uvijek teškom i zahtjevnom gostovanju te potom na svom Rudešu, pobijedili slovenskog prvaka, momčad Ljubljane. Nada je na otvaranju sezone na Starom placu pobijedila viceprvaka Hrvatske, momčad HARK Mladosti te u dalmatinskom derbiju u gostima svladala Sinj.

U prijateljskom susretu na Starom placu uoči početka jesenje sezone svjedočili smo vrlo zanimljivom i interesantnom susretu ovih momčadi. Nada je pobijedila iako je Zagreb u prvom dijelu utakmice imao inicijativu i vodstvo. Ove subote od 16 sati očekujemo još kvalitetniju predstavu od strane obje momčadi. Momčadi su uigranije i kompletnije. Svi reprezentativci su se vratili zdravi nakon uspješnog europskog pohoda i sigurno će dio pozitivne atmosfere prenijeti na subotnji susret. Na svoje će sigurno doći ljubitelji ragbija koji posjete Stari plac ove subote.

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,