Enes Garibović osvojio prvu medalju za Hrvatsku, odbojkašice ostale bez izbornika: Ekipa ne reagira na mene!

HOS

Karatist Enes Garibović osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na Mediteranskim igrama u Tarragoni! U kategoriji do 75 kilograma prvo je svladao Talijana Jendoubija (3-2), potom i Francuza Relifoxa (3-1), a zlato mu je izmaknulo iz ruku nakon sudačkog preglasavanja u finalnoj borbi s Turčinom Eltemurom (0-0). Nažalost, Ana Lenard nije uspjela do medalje u kategoriji do 61 kg, u borbi za broncu poražena je od Talijanke Lallo.

“U prilično jakoj konkurenciji Enes je bio blizu i zlata, ali i srebrom smo vrlo zadovoljni, kao i činjenicom da je to prva medalja za Hrvatsku na ovim Mediteranskim igrama,” poruka je trenera Esada Garibovića.

Garibović

U nedjelju će medalje pokušati izboriti Ana-Marija Bujas Čelan te Ivan i Anđelo Kvesić.

Dva aduta za odličja imat ćemo u nedjeljnim kajakaškim finalima jednosjeda (K-1) na 200 i 500 metara. Anamaria Govorčinović i Antun Novaković uspjeli su u subotnjim nastupima izboriti svatko po dva finala, a uvjerljiviji su bili na 500 metara.

Strijelcima u disciplini trap nedjelja ujutro donosi četvrtfinale, a popodne je i ‘pucanje’ za odličja. Naš olimpijski dvojac – Glasnović i Cernogoraz – nije najzadovoljniji subotnjim bodovnim ulovom, ali se nadaju nastupu u finalu. Uz njih, kreće i disciplina zračni pištolj na 10 m (Pejčić, Perec, Čerina i Petanjek).

Odbojkaši su poraženi od Francuza 0-3 (19:25, 22:25, 20:25) i čeka ih ‘popravni’ protiv Alžira. U utakmici prepunoj oscilacija odbojkašice su ostvarile pobjedu nad Albanijom, 3-0 (25:21, 25:19, 25:19), međutim, nakon utakmice izbornik Igor Lovrinov podnio je ostavku.

O razlozima tog čina samo kratko je izjavio: “Ekipa ne reagira na mene, nismo na istoj valnoj duljini, to nije od jučer već traje dulje vrijeme i mora se presjeći. Bolje je to odmah prekinuti nego nastavljati nešto što ne ide…”

Žensku reprezentaciju će do kraja MI voditi ‘teamleader’ Frane Žanić.

Seligman i Baron u finalu

Hrvatski gimnastičari Robert Seligman i Matija Baron plasirali su se u finale osamnaestih Mediteranskih igara. Obojica su finale izborili na konju s hvataljkama.

Od trojice hrvatskih reprezentativaca koji su nastupili u današnjim kvalifikacijama u španjolskoj Tarragoni, dvojica su ostvarila plasman u finale. Državni prvak na konju s hvataljkama te brončani s Europskog prvenstva 2008. u Lausannei, Robert Seligman, u kvalifikacijama je s ocjenom 14,700 osvojio drugo mjesto. Srebrni s prošlih Mediteranskih igara, koje su se održale u turskom Mersinu, u novom će finalu ovoga natjecanja sada tražiti medalju najvećega sjaja.

“Zadovoljan sam odrađenim nastupom u kvalifikacijama. Radio sam vježbu startne ocjene 5.8 jer nažalost nije bilo dvorane za zagrijavanje pa sam potpuno hladan, nakon 35 minuta čekanja, nastupao. Tako da je ostalo još puno ‘rezerve’ za finalni nastup u izvedbi, ali i u startnoj ocjeni koja će biti 6.1. U finalu ću dati sve od sebe i pokušati poslije osvojenog srebra iz Mersina 2013. osvojiti zlatnu medalju,” naglasio je Seligman.

Još jedno mjesto među najboljima na konju s hvataljkama zauzeo je naš Matija Baron koji je s ocjenom 13,950 kvalifikacije završio kao sedmoplasirani.

“Bilo je dobro, zadovoljan sam. Vježba je odrađena odlično, sve do zadnja dva elementa, na njima je bilo malo plesanja, ali na kraju sam uspio odraditi do kraja i plasirati se u finale. Tri su velika imena u finalu. Idem se s najjačom vježbom probati domoći postolja,” najavio je Matija.

Posljednji hrvatski predstavnik Jakov Vlahek bio je 14. s osvojenih 13.450 bodova. Prvo mjesto kvalifikacija pripalo je francuskom predstavniku Cyrilu Tommasoneu (14,850), dok se iza Seligmana, na treće mjesto, plasirao Cipranin Marios Georgiou (14,600).

Finale po spravama na rasporedu je u utorak u popodnevnim satima.

Naši streličari Alen Remar i Matija Mihalić završili su nastupe u disciplini 70 m pojedinačno na sedmom i devetom, što su u konkurenciji 40 natjecatelja iz 17 država solidna ostvarenja. Plivač Anton Louie Lončar bio je šesti u kvalifikacijskoj utrci na 50 m leđno, a triatlonac Luka Paliska završio je nastup osvajanjem 11. mjesta.

BORILAČKI SPORTOVI OSTALI SPORTOVI