Enes Garibović srebrni na turniru Svjetske lige u Šangaju: Izuzetno sam zadovoljan nastupom

Enes Garibović

Enes Garibović osvojio je srebrno odličje u kategoriji do 75 kg na turniru Svjetske karate lige Serije A u Šangaju. Turniri Svjetske lige serije 1 i serije A sada su i dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a riječ je o prvom takvom natjecanju nakon SP-a u Madridu na kojem je Ivan Kvesić postao svjetski prvak.

U finalnom nastupu u Šangaju Garibović je izgubio od Ukrajinca Stanislava Horune s 4-0, ali na putu do finala hrvatski je reprezentativac ostvario šest pobjeda. Na startu bio je bolji od Tajvanca Hung-Yuan Tsenga 9-2. Uslijedile su i uvjerljive pobjede protiv Kineza Kangje Wanga s 5-0, Alžirca Mouada Alchachea 3-0 i Španjolca Saenza-Torre Rodriga Ibaneza sa 7-0.

U četvrtfinalu Garibović je bio bolji i od Iranca Arasha Alinezhadkafshgarija 4-3, a u polufinalu minimalnu pobjedu (3-2) ostvario je i protiv Japanca Yusrija Sakiyame.

“Horuna je poveo udarcem nogom u glavu s 3-0, sudački vrlo dvojbeno. Mogli su u dva navrata suditi ‘ushiro geri’ i kasnije ‘kizami djako’ u glavu. Nije se dogodilo. Ukrajinski natjecatelj je pobijedio u finalu, ali izuzetno sam zadovoljan nastupom u Kini”, izjavio je nakon osvojene srebrne medalje Enes Garibović.

Ukupno je nastupilo sedmero hrvatskih karatista. Ana Lenard u 1. kolu natjecanja u kategoriji do 61 kg bila je bolja od Australke Kristine May 1-0, protiv Šveđanke Anne-Johanne Nilson u borbi nije bilo bodova, ali je sudačkim preglasavanjem dalje išla naša predstavnica, a u osmini finala Ana je svladala i Austrijanku Alisu Buchinger s 1-0. U četvrtfinalnoj borbi slavila je Kanadjanka Maya Yumaae s istim rezultatom.

Ivan Kvesić (-84 kg) nakon pobjeda nad Amerikancem Matthewom Derryberyem 3-0 i Jordancem Mahmoudom Sajanom 2-0 ispao je od Francuza Nuna Moreire i to zbog prvog osvojenog boda francuskog natjecatelja. Borba je završila 3-3.

U kategoriji do 67 kg Boran Berak svladao je Indonežanina Maruli Butar Butara sa 4-2, ali u nastavku izgubio od Iranca Amira Mehdizadeha s 1-0.

Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg nadvisila je Nizozemku Yamaiku Kuijper 7-1, ali natjecanje završila porazom od Indonežanke Sari Srunite Sukatendel 3-0.

U prvom nastupu izgubile su Ljiljana Pendić (-55 kg) i to od Nizozemke Tatjane Izelaar s 3-0, te Vlatka Kiuk koju je u katama porazila Iranka Fatemeh Dastak Sadeghi s 5-0.

Na posljednjem ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Šangaju sudjelovalo je 1176 seniora iz 80 zemalja.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,