Erste plava liga u Osijeku prvi puta traje čak dva dana: AK Slavonija-Žito već godinama poklanja punu pažnju mlađim naraštajima

Erste plava liga

Bit će to prvi put od početka Lige 2013. godine da se jedno natjecanje održava u dva dana i nije nimalo neočekivano što će se to dogoditi upravo u Osijeku. Osijek je, naime, višestruki rekorder po broju sudionika u ovom atletskom natjecanju.

Prošle godine u Gradskom vrtu je trčalo, skakalo i bacalo 1034 osmoškolaca iz Osijeka, Đakova, Slatine, Tenje, Slavonskog Broda, Virovitice, Donjeg Miholjca, Vrpolja, Čepina.., dok je 2017. godine nastupilo rekordnih 1035 sudionika. Najboljom školom prošle je godine proglašena OŠ Tenja iz koje je nastupilo čak 143 učenica i učenika. U organizaciji natjecanja u Osijeku sudjeluje i oko 150 volontera, pa je to natjecanje „preraslo“ dosadašnji jednodnevni format.

A zašto je Osijek tako uspješan organizator ukratko je na promociji ovogodišnje Erste Plave lige u Osijeku pojasnila predsjednica atletskog kluba Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov: “Atletski klub Slavonija-Žito već godinama poklanja punu pažnju mlađim naraštajima. Imamo atletsku školu koja nam na stadion svakodnevno dovodi 150 do 200 mladih atletičara. Klub je ostvario odličnu suradnju s osnovnim školama, s ravnateljima i nastavnicima tjelesnog odgoja. Zbog svega toga se svake godine okuplja i sve više djece na Erste Plavoj ligi. Važno je istaknuti i klupsku organizaciju, gdje mlada ekipa sve to vodi na vrhunskoj razini.

Popularnosti Lige u Osijeku puno je pridonio i Ivan Horvat, hrvatski rekorder u skoku s motkom i višegodišnji ambasador Erste Plave lige:

“Puno obilazimo škole, razgovaramo s djecom i pitamo ih što ih zanima. Nudimo im atletiku kao jednu od mogućnosti zabave i rekreacije, pa i ove godine očekujemo rekordan broj sudionika Erste Plave lige u Osijeku“.

Oba dana, u četvrtak 9. svibnja i petak 10. svibnja, natjecanja na stadionu Gradski vrt počet će u 14 sati. U četvrtak će se natjecati učenice i učenici 5. i 6. razreda, dok će u petak na borilišta oni iz 3. i 4. razreda.

OSTALI SPORTOVI