Europska karate federacija u inspekciji u Poreču: Dobili smo pohvale, ali nas čeka još puno posla

Hrvatski karate savez

Predsjednik Organizacijske komisije Europske karate federacije Esteban Perez posjetio je Poreč gdje će se u svibnju održati 56. Europsko prvenstvo u karateu. Inspekcijski posjet izuzetno je važan, jer su održani sastanci s lokalnim dužnosnicima kako bi se ispunili i osigurali uvjeti za održavanje turnira prema predviđenim iznimno visokim standardima koje zahtijeva trenutačna situacija s pandemijom koronavirusa. Europsko seniorsko prvenstvo prema utvrđenom kalendaru održat će se u Poreču od 19. do 23. svibnja umjesto švedskog grada Göteborga, koji je krajem prošle godine otkazao organizaciju prvenstva. Time se nastavlja kontinuitet sportskih priredaba, čiju je organizaciju u novonastalim okolnostima prihvatila naša zemlja. Hrvatska je naime dobila organizaciju u konkurenciji još petnaest zainteresiranih kandidata.

Kako bi se napravio korak naprijed u organizaciji događaja, službeni inspekcijski posjet održan je ovoga tjedna. Na čelu s predsjednikom Organizacijske komisije EKF-a i prvi čovjekom u inspekciji velikih karate natjecanja Estebanom Perezom, posjet je imao za cilj pregledati glavne upravljačke aspekte turnira. Hrvatski karate savez i njegov predsjednik Davor Cipek predvodili su posjet koji je počeo sastankom sa svim šefovima različitih organizacijskih područja. Službenici EKF-a i HKS-a potom su pregledali hotele, kao i mjesto održavanja Kongresa EKF-a, koji bi se također trebao održati u Poreču za vrijeme EP-a. U isto vrijeme, pomno su pregledane i dvorane za natjecanje i treninge, okolnosti i uvjeti u kojima će se održati natjecanje.

Posebna pozornost posvećena je osiguranju sigurnosti svih sudionika dok su analizirani propisi Covid-protokola koji će se provoditi na EP-u. Gosti iz vrha Europske karate federacije bili su iznimno zadovoljni svim organizacijskim aspektima koje Hrvatska i Poreč nude za provedbu 56. EP-a.

“Suradnja Hrvatskog karate saveza do sada je bila izuzetna i pokazuje izvrsne organizacijske sposobnosti vrhunskih nacionalnih saveza poput ovog s kojima se sada susrećemo u Hrvatskoj. EKF je zahvalan HKS-u na potpori i nadam se da će trajni napori poput ovog inspekcijskog posjeta rezultirati izvrsnim prvenstvom u svibnju,” rekao je predsjednik EKF-a i predsjednik WKF-a (Svjetske karate federacije) Antonio Espinós.

“Vrlo smo zadovoljni posjetom izaslanstva EKF-a. Organizacijski odbor 56. EP-a dobio je pohvale na dosadašnjoj provedbi priprema prvenstva. S velikom radošću pristupamo nastavku. Čeka nas jako puno posla s obzirom na vrijeme kad smo dobili organizaciju, a te su obaveze naravno u puno detalja vrlo specifične i zahtjevne. HKS u suradnji s Glavnim uredom EKF-a u Madridu upravo priprema izradu službenog biltena o Hrvatskoj i EP-u, koji će sljedeći tjedan biti upućen na adrese nacionalnih saveza 52 zemlje sudionice prvenstva Starog kontinenta”, zaključio je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

(Foto: HKS)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: