Europski tjedan sporta: 49. međunarodni kajakaški Maraton Sava

Sava

Međunarodni kajakaški Maraton Sava, Brežice – Zagreb, ove godine okupit će stotinjak kajakaša i kanuista svih uzrasta i kategorija koji će po prvi put startati u Čatežu u Sloveniji.

Start utrke je 29. rujna u 11 sati kod skele u mjestu Mostec u Sloveniji odakle će veslači krenuti na 30 km dug maraton.

Dolazak u cilj u Zagrebu očekuje se u 12:30 h na Savi kod Kanu kluba Končar.

Kajakaški savezi Hrvatske, Slovenije i Zagreba, Kanu klub Končar i Kajak kanu klub Čatež, potrudili su se da 49. izdanje  ove manifestacije i ove godine bude vrhunski organizirana i da završi podjelom priznanja i bogatim sportskim i kulturnim programom od podneva pa do kasnih večernjih sati.

Po prvi put u Podsusedu starta Foto rafting u kojem sudjeluju i članovi Udruge slijepih grada Zagreba koji na ovaj način obilježavaju EU tjedan sporta. U tom pothvatu pomoći će im i iskusni rafteri s Une i članovi naših klubova Zagreb i Končar. Očekuje se 50 sudionika. Sportske igre djece manjinaca koju organizira Savez manjinskih zajednica grada Zagreba u više disciplina održat će se u krugu Kanu kluba Končar i na Jarunu.

Djeca će veslati u dragon čamcima i zabavljati se raznim posebno osmišljenim igrama za mlade.

VODENI SPORTOVI
Tagged with: