Europsko dodgeball prvenstvo u Osijeku!

Dodgeball

Osijek je ponosni domaćin Europskog dodgeball prvenstva, a u Grad na Dravi stiglo je više od 500 sudionika, odnosno 54 ekipe iz 19 europskih zemalja!

Ova sportska manifestacija održava se u dvorani Gradski vrt, sve do 22. listopada, a uz aktualne prvake prošlogodišnjeg izdanja Austrijance, odnosno djevojke Sjeverne Irske, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike u obje konkurencije. Kao domaćini sve tri reprezentativne kategorije nalaze se u skupinama te ih i u petak očekuje gust raspored utakmica. Termini susreta za vikend ovisit će o njihovom plasmanu u grupnoj fazi.

Organizatori natjecanja su Hrvatski dodgeball savez i Dodgeball klub Osijek uz podršku Europske dodgeball federacije. Oni su zaduženi da se natjecanje odvija po planu i programu, a gostima u Osijeku boravak ugodan te natjecanje besprijekorno.

Svojevrsnu najavu prvenstva i što nas očekuje u Gradskom vrtu dao je izbornik naše muške reprezentacije Matej Kolar: “Kao jedan od osnivača Dodgeball kluba Osijek i izbornika muške hrvatske dodgeball reprezentacije, iznimna mi je čast doživjeti da se jedno ovako veliko natjecanje u Dodgeballu održava baš u mom rodnom gradu. Dodgeball je još relativno nov u cijelom svijetu i mnogo ljudi ne zna za njega, a pogotovo da ima klubove i razvijenu kompetitivnu scenu. Kao igra koja je dosta slična našem ‘graničaru’ mislim da bi bila interesantan izbor za izvannastavnu aktivnost mladima. Stoga se nadamo da će nam nadolazeće natjecanje pomoći u popularizaciji dodgeball igre i da će uslijediti otvaranje novih klubova i u drugim hrvatskim gradovima.”

Sa 70 milijuna igrača diljem svijeta te preko 80 svjetskih članica, dodgeball zasigurno nije mali sport iako je u Hrvatsku stigao tek 2018. godine. Uz tako kratku tradiciju, držimo fige da hrvatska reprezentacija poluči što bolje rezultate u sve tri kategorije – muškoj, ženskoj i mix timu.

“Našu momčad čekaju veliki izazovi na turniru gdje staju pred puno iskusnije ekipe. Ali ipak pričamo o Hrvatima i sportu – inat i srčanost su tu i spremni smo se boriti do kraja za svaki bod”, poručuje Matej!

Dragi Osječani, dragi Slavonci, ali i svi gosti, upad u dvoranu je besplatan, ali da natjecanje ima humanitarni karakter pobrinuli su se
organizatori te će na ulazima postojati kutije za donacije namijenjene za Udrugu malih dijabetičara “MaDi”

Ukupno 54 ekipe tri konkurencije dolaze iz 19 europskih zemalja te će kroz četiri dana natjecanja ostvariti preko 2000 noćenja u Gradu na Dravi i okolici, u post-turističkoj sezoni.

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: