Eva Goluža: Hrvatski stijeg bit će ponosno nošen čvrstom ženskom rukom!

Allianz-HPO

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora na svečanom otvaranju 12. Zimskih paraolimpijskih igara u PyeongChangu hrvatsku zastavu nosit će 17-godišnja Eva Goluža.

Najmlađa slabovidna alpska skijašica odlična je učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije Benedikta Kotruljevića.

“Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na 12. Zimskim Paraolimpijskim Igrama u PyeongChangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao tu veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Već je i činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim Igrama za mene predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nekim drugim i sigurna sam da će ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu.

Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili primjer, inspiracija i motivacija drugima.

Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom,” poručila je Eva.

U PyeongChangu hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u daskanju na snijegu. Uz Evu Golužu nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak i Lovro Dokić, a po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića te u snowboardu Brunu Bošnjaka.

PARAOLIMPIJCI