Fabris: Najviše veseli što ova ekipa ima puno prostora za napredak

Hrvatska, odbojkašice

Hrvatska odbojkaška reprezentacija u posljednjem kolu skupine C Zlatne europske lige nadjačala je reprezentaciju Mađarske te se nada nastupu na Final Four turniru, koji najbolje četiri ekipe ovog natjecanja  igraju 19. i 20. lipnja u OZK Areni Ruse u Bugarskoj.

U neizvjesna tri seta naše odbojkašice dale su zaista sve od sebe, a kvalitetna, čvrsta i dobro organizirana igra iznjedrila je odličan konačni rezultat 3:0 (25:21, 25:16, 25:23).

Tijekom utakmice s Mađarskom kapetanica Samanta Fabris s 15 poena bila je najučinkovitija u hrvatskim redovima, a slijedile su je Matea Ikić sa 14 poena te Laura Miloš s 11 poena. Hrvatska je imala 11 blokova u odnosu na suparničkih 7 te 13 neforsiranih pogrešaka prema 14 reprezentacije Mađarske.

“Zadovoljni smo rezultatom. Rasli smo iz utakmice u utakmicu. Najviše me veseli što ova ekipa ima još puno prostora za napredak. Nadam se da ćemo dobiti priliku za Final Four, jer radom i disciplinom možemo pokazati još veće i bolje stvari,” istaknula je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris.

Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak i Andrea Mihaljević.

“Jako sam sretna i ponosna zbog ove pobjede. Nadam se da ćemo na Final Fouru i pokazati koliko znamo i možemo. Trebalo nam je malo vremena da se uhodamo no iz utakmice u utakmicu igrale smo sve bolje i pokazale pravu kvalitetu,” istaknula je Božana Butigan.

Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju ovog ljeta očekuje i jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa, onaj na Europskom prvenstvu koje se igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i Srbiji.

Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

OSTALI SPORTOVI