Fantastične Hrvatice na milimetar od polufinala: Cure koje imaju dušu, koje imaju srce!

Croatia vs Romania

Hrvatske rukometašice nastavljaju ‘gaziti’ sve pred sobom. Na otvaranju drugog kruga pala je i Rumunjska rezultatom 25:20, a uz sjajnu igru u obrani i u napadu Hrvatice su stigle na korak od plasmana u polufinale i borbe za medalje.

Idući susret na rasporedu je u subotu protiv Norveške od 18.15 sati.

“Cure koje imaju dušu, koje imaju srce, koje ostavljaju sve što imaju na terenu. Velika zahvala igračicama, stručnom stožeru koji su otišli s nama: direktor svih reprezentacija Ivica Udovičić, tehnička direktorica reprezentacije Ljerka Vresk, dr. Kukin, fizioterapeuti Goran Krušelj i Vesna Hodić, trenerica Snježana Petika, media menadžer Ivica Maraš i moja malenkost. Svi smo mi ugradili dio sebe ovdje i to nas čini sretnima i ponosnima,” rekao je nakon slavlja izbornik Šoštarić.

Odmah nakon susreta se u svlačionicu javio i kapetan muške reprezentacije Domagoj Duvnjak, a podršku djevojkama dao je i Igor Karačić.

“Želim se zahvaliti svima, svim Hrvatima, navijačima ispred malih ekrana, igračicama koje nisu s nama tu, svima, igrale smo za sve vas! Hvala vam,” poručila je Valentina Balažević, koja je u pobjedu nad Rumunjkama ugradila sedam pogodaka.

U drugoj odigranoj utakmici naše skupine Norveška je nadigrala Nizozemsku 32:25.

U subotu prvo na teren izlaze Mađarska i Njemačka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: HRS)

RUKOMET