Fantastični Borna dramatičnim preokretom odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa: Od srca hvala svima!

Davis Cup, Zadar, HTS

Fantastični Borna Ćorić je u nevjerojatnom, dramatičnom dvoboju svladao Francesa Tiafoea rezultatom (0)6:7, 6:1, (11)6:7, 6:1 i 6:3 te je Hrvatskoj osigurao novo finale Davis Cupa, protiv Francuza u gostima!

Okršaj je trajao više od četiri sata, Borna je gubio 2-1 u setovima, ali  je na kraju pokazao fantastičnu mentalnu i fizičku snagu te je zasluženo stigao do velikog slavlja.

Ćorić je kontrolirao prvi set, ali je ga je na nevjerojatan način izgubio u tie-breaku, bez osvojenog poena. U drugoj dionici je suparniku prepustio samo jedan gem i u trećoj poveo 5:1, i stao. Amerikanac se vratio u meč i u dramatičnoj 13. igri uspio osigurati 2-1 vodstvo. Međutim, nošen sjajnom podrškom s tribina Borna se nije predao, zatražio je kratki predah i na terenu pokazao kako je u ovom trenutku bolji i iskusniji tenisač od 20-godišnjeg Tiafoea, kojem je nastup u Hrvatskoj bio debitantski za svoju reprezentaciju, dok je Borna, iako će za mjesec dana napuniti tek 22 godine, već igrao i pobjeđivao ovakve mečeve.

“Od srca hvala, ovo nam je bio jedan od najtežih, ali i jedan od najdražih uspjeha! Hvala svima,” kapetanski je poručio Marin Čilić zadarskoj publici.

“Sva sreća da je završilo ovako kako je završilo. Biti dvaput u finalu u zadnje tri godine stvarno je nevjerojatan rezultat, koji se možda malo i podcjenjuje. Mislim da smo zbilja super ekipa, pravi Dram Team,” istaknuo je između ostalog izbornik Krajan nakon slavlja. 

 

“Ovo mi je bio najvažniji meč karijere. Pamtit ću ovo cijeli život! Ne mogu opisati koliko mi je draga ova pobjeda,” rekao je Borna. 

Hrvatska je 2005. osvojila naslov pobjednika ovog prestižnog natjecanja, dok je prije dvije godine u zagrebačkoj Areni šokantno izgubila od Argentine.  (Foto: Mario Ćužić/HTS)

TENIS