[FOTO] Hrvatskim olimpijcima prije puta u PyeongChang podršku pružili Tin Srbić, Damir Martin, braća Sinković…

HOO, 4F

Hrvatski olimpijski odbor organizirao je predstavljanje hrvatskih olimpijaca na ZOI u južnokorejskom PyeongChangu, koje će se održati od 9. do 25. veljače.

Predstavljena je i službena oprema hrvatskih olimpijaca koju je kreirala i izradila poljska tvrtka 4F. Pozornicom su tako prodefilirali skijaš Filip Zubčić, bobisti Mate Mezulić, Antonio Zelić, Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, sanjkašica Daria Obratov i skijaška trkačica Vedrana Malec, a budući da je oprema namijenjena i ljetnim olimpijcima, pridružili su im se i naši aduti za Tokio 2020. – veslač Damir Martin, gimnastičar Tin Srbić, te atletičarke Andrea Ivančević i Matea Matošević.

Podršku su im pružili i naši zlatni olimpijci, braća Valent i Martin Sinković!

“Olimpijske igre su vrh za svakog sportaša. Osjećam se odlično, fizički i psihički sam spreman, dobro se skijam, imao sam solidne rezultate u posljednje vrijeme i jedva čekam početak,” poručio je Zubčić, koji će se u veleslalomu sigurno boriti za visoki plasman.

Hrvatski sportaši će na skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama nastupiti u četiri sporta – alpskom skijanju (Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik, Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega), bobu dvosjedu i četverosjedu (Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra), skijaškom trčanju (Vedrana Malec, Gabrijela Skender, Edi Dadić, Krešimir Crnković) i sanjkanju (Daria Obratov).

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI