[VIDEO] Futsal zavladao Splitom: Svečano otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo!

UniST_ekipe

U suton splitske ljetne večeri s preko 700 mladih i nasmijanih lica studenata sportaša, u srijedu je svečano otvoreno 13. Europsko sveučilišno futsal prvenstvo!

Kako bi sve bilo u studentskom tonu, spektakularna ceremonija održana je na Trgu ispred studentskog doma “dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu. Uz vrelo događanja u centru Splita, ova manifestacija dokaz je i da drugi dijelovi grada žive svoje najbolje dane u srcu turističke sezone. Okupljeno mnoštvo, predstavnici javnog života grada Splita i Republike Hrvatske, brojni volonteri i slučajni prolaznici, dali su nagovijestiti da će Split narednih osam dana disati snagom i motivacijom preko 500 sveučilišnih igračica i igrača futsala, željnih za najviša odličja.

Pred 19 muških i 12 ženskih ekipa, neiscrpni su dvoboji i točno 100 utakmica, koje će odigrati na dobro poznatim terenima kultnih dvorana na Gripama i na Poljudu. Ovo je Prvenstvo više
od ‘običnog’ natjecanja, a to potvrđuju i uzvanici koji su nesebično podržali ovaj događaj.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici javnog, akademskog i sportskog života: saborski zastupnik i izaslanik Predsjednika Vlade RH Ante Bačić, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, ali i brojni drugi uvaženi gosti.

Sveučilišna natjecanja sve su popularnija te su postala sinonim uspješnica, a potvrđuje to i Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i dopredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). “Kad gledam ovoliko mladih i radosnih ljudi koje je ponovno okupio Split, iznimno sam sretan i ponosan, ovo je povijesna slika. Moram uputiti pohvalu Organizacijskom odboru, ali i svim ekipama koje su još jednom potvrdile prestiž studentskog sporta i oplemenile ovo natjecanje. Srce studenata s 27 Sveučilišta kucat će u Splitu koji će u sljedećih nekoliko dana živjeti u ritmu futsala. Vjerujem da ćemo ponuditi još jedno novo, drugačije i nezaboravno iskustvo svim sudionicima te želim puno sreće svim ekipama“, zaključio je Pavletić.

Haris_Pavletić

Od domaćih ekipa, studenti zagrebačkog Sveučilišta, kao i Veleučilišta Bernays prvi dan Prvenstva zaključili su s dvije pobjede, dok će svoju prvu utakmicu momčad Sveučilišta u Splitu odigrati danas na Gripama s početkom u 17 sati . Ulaz u dvorane je besplatan, Split je ‘gladan’ medalja i novih uspjeha, a poziv na Gripe se ne odbija.

Organizatori iz UniSport Teama su i ovaj put utkali čistu emociju i dali dušu ovom najvećem sportskom događaju splitske turističke sezone. Kako organizatori neprestano pobjeđuju
vlastite granice, isto vjerujemo i za domaću ekipu. Ukoliko vam Gripe i Poljud danas nisu usput, izvedbe najboljih sveučilišnih futsalskih ekipa možete pratiti uživo na YouTube kanalu
Unisport TV.

Studentski futsal vlada Splitom, budite i Vi dio ove priče!

 

NOGOMET
Tagged with: ,